Als 79 anys

Mor Fred Ward, actor de ‘Fuga de Alcatraz’ i ‘Escollits per a la glòria’

Ward va aparèixer en la segona temporada de «True Detective» d’HBO com Eddie Velcoro, el policia retirat pare de Colin Farrell

Mor Fred Ward, actor de ‘Fuga de Alcatraz’ i ‘Escollits per a la glòria’
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actor Fred Ward, que va ser protagonista de pel·lícules com ‘Escollits per a la glòria’ o ‘El joc de Hollywood’, va morir el 8 de maig als 79 anys, segons ha informat l’escriptor i editor del mitjà ‘The Rolling Stone’, Alan Sepinwall.

L’actor veterà, de qui no s’han compartit les causes de la mort, va protagonitzar papers en pel·lícules com ‘Remo Williams: Comienza la aventura’, ‘Peligro en Miami’ i ‘Fuga de Alcatraz’. La personalitat de l’actor tenia una qualitat retro

Ward va aparèixer en la segona temporada de ‘True Detective’ d’HBO com Eddie Velcoro, el policia retirat pare del detectiu interpretat per Colin Farrell. 

Trajectòria

Ward va néixer a San Diego, i abans de convertir-se en actor es va allistar a la força aèria. Finalment va destacar a Hollywood com el lladre de bancs John Anglin, el company fugitiu de Clint Eastwood a ‘Fuga de Alcatraz’. 

La seva connexió amb Robert Altman li va donar el seu èxit més destacat: a ‘Vides encreuades’, l’adaptació de l’obra de Raymond Carver (‘Short cuts’), Ward va interpretar un dels homes que en un viatge de pesca descobreixen el càdaver d’una dona a l’aigua. 

Notícies relacionades

Ward va treballar de manera constant durant les dècades, de 1990 al 2000, amb una mitjana de dues o tres pel·lícules a l’any; també va fer aparicions en programes de televisió com ‘ER’, ‘Anatomía de Grey’ i ‘True Detective’.

Èxits televisius i premis

A la televisió, Ward va aconseguir papers destacats, com per exemple a les minisèries ‘Invasión: la Tierra’ o ‘Urgencias’. També va aparèixer en alguns episodis de ‘Dice’ i ‘Anatomía de Grey’. Pel que fa als premis, els dos que va aconseguir els deu a ‘Vides encreuades’, guanyadora del millor repartiment als Globus d’Or de 1994 i el Festival de Cine de Venècia.