Reconeixements

Daniel Torres, Gran Premi del Còmic Barcelona

  • ‘El pacto’, de Paco Sordo, i ‘Piel de hombre’, d’Hubert i Zanzim, millor obra d’un autor espanyol i millor obra estrangera, respectivament

Daniel Torres, Gran Premi del Còmic Barcelona
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Còmic Barcelona de la 40a edició de la cita ha atorgat el seu Gran Premi en reconeixement a una trajectòria, dotat amb 2.500 euros, a Daniel Torres (Teresa de Cofrents, València, 1958), autor que va començar la seva singladura pràcticament alhora que el saló de la historieta, nascut el 1981. El seu primer treball amb impacte nacional va ser la sèrie ‘Claudio Cueco’, publicada el 1980 a la revista ‘El Víbora’, mentre que les seves dues obres de consagració, també sèries, ‘Opium’ (1982) i sobretot ‘Roco Vargas’ (iniciada el 1983), van aparèixer al còmic ‘Cairo’, l’arxirival d’‘El Víbora’ en el sucós cisma entre línia clara i la no tan clara de principis de la dècada de 1980.

Representant amb notable sentit de l’espectacularitat de l’anomenada Nova Escola Valenciana, idiosincràtica denominació d’origen emmarcada en la línia clara a què també van pertànyer Mique Beltrán, Micharmut i Sento, Torres té com a obres més recents els àlbums ‘Picasso en la Guerra Civil’ (2018) i ‘El futuro que no fue’ (2021).

Els altres guardons

El premi de Còmic Barcelona a la millor obra d’un autor español ha sigut per a ‘El pacto’ (editorial Nuevo Nueve), de Paco Sordo, i el guardó a la millor obra estrangera publicada a Espanya, per a ‘Piel de hombre’ (Norma Editorial), d’Hubert i Zanzim.

Notícies relacionades

En la categoria de millor còmic infantil i juvenil, 1.500 euros, s’ha imposat ‘Nicoleta y el misterio del colmillo’ (editorial Sallybooks), de Katia Klein i Rut Pedreño, i en la de Millor Fanzín, 500 euros, ‘Cols Vol.2: Una Noche en el Infierno’, de Clara Cábez i Olivia Cábez.

El premi Miguel Gallardo a l’autor revelació, rebatejat així en honor al recentment mort artista i dotat amb 1.500 euros, ha sigut per a Genie Espinosa.