Films

Deu pel·lícules recomanades per esprémer la Festa del Cine, amb entrades a 3,50 euros

  • Des d’aquest dimarts i fins dijous, la Festa del Cine converteix anar a les sales en una ganga: 3,50 euros l’entrada. EL PERIÓDICO selecciona 10 films que són a la cartellera per no fallar

Deu pel·lícules recomanades per esprémer la Festa del Cine, amb entrades a 3,50 euros
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

‘Alcarràs’

Amb gairebé 60.000 espectadors en el seu primer cap de setmana a les sales, la segona pel·lícula de Carla Simón apunta que serà un fenomen independent del curs cinematogràfic. L’especialista en cine d’EL PERIÓDICO Beatriz Martínez la puntua amb cinc estrelles sobre cinc en la seva ressenya, titulada ‘El perfum serè d’una obra mestra’.

‘El hombre del norte’

La superproducció d’autor dirigida per Robert Eggers potser és la pel·lícula de vikings definitiva, tant salvatge com metafísica, això últim per l’alt grau d’aprofundiment en l’espiritualitat i el folklore vikings. Alexander Skarsgard és imponent en el seu paper de príncep Amleth (en efecte, la inspiració per al ‘Hamlet’ de Shakespeare). Nando Salvà assenyala en la seva crítica de la pel·lícula que «és gairebé miraculós que Eggers hagi aconseguit que li donin els diners per fer-la». 

‘Ambulance: plan de huida’

Michael Bay, exaltat, i això és molt tractant-se del director, per exemple, d’‘Armageddon’ o ‘Transformers’. La persecució per carretera que ocupa bona part del metratge d’aquest ‘thriller’ d’acció és antològica i no debades Nando Salvà titula la seva crítica ‘Michel Bay prem l’accelerador’.

‘Animales fantásticos: los secretos de Dumbledore’

Tercera entrega de la saga cinematogràfica inspirada en l’‘spin-off’ dels llibres de Harry Potter, de J. K. Rowling. «Com qualsevol altra franquícia cara de l’univers hollywoodià, la d’‘Animales fantásticos’ convenç els que ja estan convençuts», escriu Quim Casas en la seva crítica. I això no és poc.

‘CODA’

La guanyadora de l’últim Oscar a la millor pel·lícula. Un film per sentir-se bé de manual, «la gran carta del qual és que alguns dels seus personatges són sords i els interpreten actors sords», escriu Nando Salvà. 

‘Downton Abbey: una nueva era’

La història és el que menys importa; aquí l’important és esprémer el poder de fascinació que exerceix l’aristocràcia anglesa, i en això la pel·lícula no falla.

‘Veneciafrenia’

Álex de la Iglesia crea un clima de terror operístic en el seu últim film, ambientat en els carnavals de Venècia. Un homenatge del director basc al ‘giallo’, gènere italià de terror, suspens i policíac. Malgrat la seva condició de tribut, «té dues idees molt bones», assenyala Quim Casas.

‘The Batman’

La més fosca de les pel·lícules sobre l’Home Ratpenat, que és dir molt. El director Matt Reeves i l’actor Robert Pattinson aconsegueixen crear un univers propi allunyat dels clixés del ‘blockbuster’ convencional i que reflecteix el desencant actual. Una pel·lícula de cinc estrelles, segons Beatriz Martínez.

‘Morbius’

Protagonitzada per Jared Leto, «s’havia dit d’aquesta pel·lícula sobre el vampir de Marvel que era tan dolenta –les xarxes socials tenen aquestes coses–, que sorprèn més que gratament», afirma Quim Casas.

‘X’

Com ‘La matança de Texas’, però ambientada en el rodatge d’una pel·lícula porno el 1979. Terror del bo, comandat pel ferm i esvelt pols narratiu del director Ti West, que «aconsegueix sumir l’espectador en un estat d’inquietud permanent», assenyala Nando Salvà.