8 i 10 d’octubre

Rage Agaisnt the Machine encapçalaran els nous Mad Cool Sunset i Andalusia Big Festival

La banda de Los Angeles de rock amb base hip-hop farà doblet a Espanya encapçalant el festival madrileny, acompanyat de Run the Jewels i Biffy Clyro, i el malagueny, juntament amb Muse i Jamiroquai

Rage Agaisnt the Machine encapçalaran els nous Mad Cool Sunset i Andalusia Big Festival
4
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Mad Cool Sunset s’ha presentat aquest divendres donant a conèixer la seva data, se celebrarà en una sola jornada el 10 de setembre, i cartell d’artistes que estarà liderat per la banda de rock amb base hip-hop Rage Against the Machine (RATM) i secundat pel duo de hip-hop Run the Jewels, que a més exerciran de teloners oficials de la banda de Los Angeles a la seva gira europea, i altres bandes de pes internacional com Biffy Clyro, Stereophonics, Glass Animals o Kurt Vile & The Violators.

Si el 2023 és l’any que el Primavera Sound té marcat a l’agenda fer el pont aeri per assaltar Madrid, ja aquest mateix 2022 se sumarà un altre festival musical de gran format a la capital d’Espanya, una ciutat que, progressivament, va guanyant més pes quant a atraure bandes i esdeveniments de renom al seu territori.

Així, la promotora Mad Cool Festival afegeix aquest 2022 un altre esdeveniment més al ja consolidat Mad Cool, que se celebrarà entre el 6 i el 10 de juliol amb abonaments ja esgotats i només amb disponibilitat d’entrades per dies, amb la novetat d’aquesta versió postvacacional i el salt al sud d’Espanya amb la primera edició de l’Andalusia Big Festival a Màlaga i del qual el Mad Cool Sunset es nodreix a nivell artístic. I és que, a excepció de la banda basca de postpunk Belako, la llista d’artistes que tocaran al Mad Cool Sunset haurà passat aquest mateix cap de setmana per l’Andalusia Big Festival, per la qual cosa també faran doblet a Màlaga i Madrid Lucy Dacus, Los Zigarros, Sports Team, Yard Act, Nova Twins, Wargasm, Montell Fish, Life, Sylvie Kreusch i The Dip. Les entrades per al Mad Cool Sunset es posaran a la venda el pròxim 4 de maig a la web del festival.

Andalusia Big Festival: RATM també tocaran a Màlaga

La banda nord-americana també es deixarà veure en un altre festival de nou encuny creat per la promotora Mad Cool Festival, l’Andalusia Big Festival, que ha afegit com a cap de cartell la banda liderada per Zach de la Rocha i Tom Morello juntament amb els ja anunciats prèviament Muse i Jamiroquai, aquest últim en la seva única actuació a terra europeu. El grup de Los Angeles tocarà el primer dia de festival.

El festival andalús se celebrarà del 8 al 10 de setembre a la platja de Sacaba de Màlaga, i entre els noms internacionals que hi seran presents s’inclou el trio d’electropop anglès Years & Years, el compositor de folkrock i soul britànic Michael Kinawuka, el joveníssim cantautor nord-americà de synth-pop Gus Dappertono o l’escocès Paolo Nutini.

La representació nacional vindrà de la mà de Vetusta Morla, que donaran a conèixer el seu disc del 2021 ‘Cable a tierra’, Los Planetas, girant amb el molt recent ‘Las canciones del agua’ o 091. Ben aviat es comunicarà la distribució per dies dels artistes i es posaran les entrades a la venda.

Reunió molt esperada i desitjada pels fans

Notícies relacionades

Amb nostàlgia dels 90 amb Prophets of the Rage, la superbanda de rock i hip-hop creada de la fusió de tres dels membres de Rage Agaisnt the Machine (el guitarrista Tom Morello, el baixista Tim Commerford, i el bateria Brad Wilk), juntament amb Chuck D i DJ Rock de Public Enemy i B-Real Cypress Hill, han estat sobrevivint aquests últims anys els fans de la banda creadora d’himnes com ‘Killing in the Name’, ‘Bullet in the Head’ i ‘Bulls on Parade’ a l’espera del retorn del cantant i líder de RATM Zach de la Rocha, que aquests últims anys ha preferit continuar el seu propi camí experimentant a nivell musical amb una sèrie de singles espaiats en el temps que va acabar desembocant en l’EP col·laboratiu ‘One Day as a Lion’ juntament a Jon Theodore de The Mars Volta.

La tornada de la banda amb la seva formació original permetrà de nou tornar a vibrar amb el seu adrenalínic directe i la rastellera d’èxits que li van donar l’estatus actual de ser una de les bandes més compromeses i valorades a nivell artístic, amb un àlbum de debut, l’homònim ‘Rage Against the Machine’, considerat per la crítica com un dels millors de la dècada dels 90. Serà una gira de grans èxits tenint en compte que l’últim àlbum d’estudi de la banda de Los Angeles, ‘Renegade’, data de l’any 2000.