En ‘streaming’

Neix FIFA+, plataforma gratuïta de futbol en viu, arxiu i altres continguts

Neix FIFA+, plataforma gratuïta de futbol en viu, arxiu i altres continguts
2
Es llegeix en minuts
EFE

La FIFA va anunciar el llançament aquest dimarts de FIFA+, una plataforma digital gratuïta, que oferirà als aficionats partits de lligues de tot el món en directe, juntament amb estadístiques, l’arxiu de futbol internacional més complet des del 1950 i continguts originals.

FIFA+ retransmetrà per streaming aquest any més de 40.000 partits de cent federacions membre, entre els quals més de 29.000 de masculins i més d’11.000 de femenins.

El seu contingut inclou informació sobre competicions, jocs interactius i les primeres produccions originals comptaran amb noms com els dels jugadors brasilers Ronaldinho, Dani Alves i, Ronaldo Nazário, el belga Romelu Lukaku, l’anglesa Lucy Bronze i la nord-americana Carli Lloyd.

Amb la posada en funcionament de la plataforma, la FIFA serà la primera federació esportiva a oferir continguts en ‘streaming’ als aficionats i aquest tipus d’experiències, dins de la seva «missió principal d’expandir i desenvolupar el futbol a nivell global», segons el seu president, Gianni Infantino.

Futbol inclusiu

«FIFA+ representa el següent pas cap a la nostra visió d’aconseguir que el futbol sigui realment global i inclusiu. Aquest projecte representa un canvi cultural en la manera en què els diferents tipus d’aficionats al futbol poden connectar amb aquest esport i conèixer-lo millor, i constitueix una part fonamental de Vision 2020-2023. Accelerarà la democratització del futbol i estem encantats de compartir-lo amb el públic», va afirmar el dirigent suís.

FIFA+ estarà disponible per a tots els dispositius web i mòbils i també ben aviat per a una àmplia gamma de dispositius en cinc idiomes (anglès, francès, alemany, portuguès i espanyol), als quals seguiran sis més el juny del 2022, segons va precisar la FIFA.

A més de l’emissió de partits, l’arxiu de FIFA+ oferirà tots els partits de la Copa Mundial masculina i femenina que s’han gravat al llarg de la història, amb motiu del Mundial de Qatar 2022.

Més de 2.500 vídeos

Es tracta de més de 2.000 hores d’imatges que es posaran a disposició del públic per primera vegada en un mateix lloc. L’Arxiu FIFA+ arrencarà amb més de 2.500 vídeos que es remunten a la dècada del 1950 i durant aquest any se n’hi incorporaran més.

Jocs interactius

La plataforma disposa al seu torn de la Central de Partits, en la qual els aficionats podran consultar dades futbolístiques sobre 400 competicions masculines i 65 de femenines, notícies diàriament i participar en jocs interactius com votacions, concursos, partits fantasy i pronòstics.

Les produccions originals de FIFA+ permetran compartir històries, que tractaran des del futbol base fins a les seleccions nacionals i comptaran amb la presència d’estrelles de més de 40 països d’ahir i avui, a més de documentals, docusèries, programes de debat i curts, traduïts a onze idiomes.

Notícies relacionades

El brasiler Ronaldinho, els capitans de sis seleccions en les eliminatòries per a Qatar com Luka Modric (CRO), Pierre-Emerick Aubameyang (GAB), Brian Kaltak (VAN), Andre Blake (JAM), Hassan Maatouk (LIB) i Thiago Silva (BRA) i jugadores decisives com Wendie Renard (FRA), Lucy Bronze (ING), Asisat Oshoala (NIG), Carli Lloyd (USA) i Sam Kerr (AUS) són part dels protagonistes d’aquestes noves produccions. EFE

omm/lm

Temes:

FIFA