Festival de cine

Oliver Stone presentarà en el BCN Film Fest el seu documental sobre l’assassinat de Kennedy

  • El director nord-americà visitarà Barcelona per estrenar ‘JFK: Caso revisado’ i encapçalarà la nombrosa nòmina de convidats de la sisena edició del festival, que se celebra del 21 al 29 d’abril als cines Verdi.

Oliver Stone presentarà en el BCN Film Fest el seu documental sobre l’assassinat de Kennedy

Ettore Ferrari / EFE

1
Es llegeix en minuts
Julián García
Julián García

Periodista

ver +

Oliver Stone presentarà en el BCN Film Fest el documental ‘JFK: Caso revisado’, en el qual el combatiu director nord-americà s’endinsa en una de les seves grans obsessions: trobar la veritat sobre l’assassinat de John F. Kennedy. Stone encapçalarà la nombrosa nòmina de convidats de la sisena edició del festival, que se celebrarà entre el 21 i el 29 als cines Verdi de Barcelona com a centre neuràlgic; i en el qual els aforaments estaran, com en els vells temps, al complet. «I potser sense mascareta, si realment es decideix eliminar-ne l’obligació de l’ús després de Setmana Santa, com així sembla», va apuntar, amb indisimulable desig ja de normalitat, la directora del festival, Conchita Casanovas.

Notícies relacionades

Està previst que Stone visiti el BCN Film Fest el 25 d’abril. Abans, no obstant, haurà trepitjat l’alfombra vermella el productor Jeremy Thomas, que el dia inaugural, el 21, rebrà el Premi d’Honor per la seva aclaparadora carrera com a productor (‘Bon Nadal, Mr. Lawrence’, ‘L’últim emperador’, ‘El cielo protector’, ‘Crash’), i a qui el director Mark Cousins, també present a Barcelona, dedica el documental ‘Jeremy Thomas, una vida de cine.’ Aquell mateix dia desembarcarà al complet l’equip de la pel·lícula inaugural, la comèdia ‘Espejo, espejo’, del director català Marc Crehuet, que protagonitzen, entre d’altres, Natalia de Molina, Santi Millán, Malena Alterio i Loles León.

«Programació equilibrada»

«Desmenteixo que el cine sigui, ara mateix, un malalt terminal. El nostre somni és que els cines tornin a omplir-se, i aquest és el propòsit del BCN Film Fest», va afirmar Casanovas aquest dimecres en una cita amb la premsa. Amb aquest objectiu, el certamen ofereix una «programació equilibrada i de qualitat» a un preu realment amic: 3,90 euros l’entrada, amb la possibilitat de pagar un euro més de manera voluntària per ajudar Ucraïna a través de Càritas. «Anem creixent a poc a poc, any rere any. Ens estem posicionant bé en la temporada de festivals. Però volem créixer de manera controlada, que sigui un festival còmode de disfrutar, en la qual et puguis moure bé i disfrutar d’una manera tranquil·la», va relatar la directora.