Premis Grammy 2022

Zelenski intervé en els Grammy: «El silenci és la mort, expliquin la veritat amb les seves lletres»

Tot i que es deia que el president d’Ucraïna podria aparèixer en els Oscars, han sigut finalment els Grammy els que li han donat aquesta oportunitat

Zelenski intervé en els Grammy: «El silenci és la mort, expliquin la veritat amb les seves lletres»
2
Es llegeix en minuts

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, va intervenir en la gala dels 64ns premis Grammy amb un missatge prèviament gravat en el qual va demanar als artistes presents a la cita que no guardin silenci davant la invasió russa, perquè «no hi ha res més oposat a la guerra que la música».

«El silenci és la mort, expliquin la veritat amb les seves lletres, a les xarxes o a la televisió, però mai guardin silenci», va continuar el mandatari.

Des del MGM Grand Garden Arena de Las Vegas (EUA), on se celebren excepcionalment els Grammy aquest any, Zelenski va tenir l’oportunitat de transmetre el seu missatge; una cosa que molts van recriminar en l’última edició dels Oscars, on l’Acadèmia de Hollywood es va limitar a guardar un minut de silenci pels morts en la guerra.

«Els nostres músics no es vesteixen amb esmòquing, han hagut de sortir a lluitar per defensar la llibertat de poder estimar, viure i que la seva música sigui escoltada», va completar el cap de l’Executiu ucraïnès des del mateix lloc on habitualment proclama els seus discursos.

La intervenció de Zelenski va arribar a la fi amb unes paraules esperançadores: «La pau arribarà a totes les nostres ciutats a Ucraïna i serem lliures com vostès ho són avui a l’escenari dels Grammy».

El missatge de Zelenski va ser seguit per una actuació de John Legend, que va estrenar al piano la balada ‘Free’ (Lliure) amb Liuba Iakimtxuk, una poeta ucraïnesa originària de la regió del Donbass que va abandonar el país fa uns dies.

«Protegeix el meu marit, els meus pares, el meu fill i la meva mare pàtria», va ser una de les frases que va recitar Iakimtxuk en anglès.

L’escenari dels Grammy es va il·luminar amb els colors blau i groc de la bandera ucraïnesa, mentre les pantalles projectaven imatges del conflicte armat.

Notícies relacionades

La setmana passada es va dir que Zelenski intervindria en els Oscars, segons unes declaracions de la presentadora Amy Schumer en què va admetre que va proposar aquesta idea als productors de la gala, però finalment han sigut els Grammy, els premis més populars de la indústria musical, els que han inclòs el missatge.

L’organització dels Grammy també ha disposat una línia d’ajuda per als afectats per la guerra en col·laboració amb l’organització Global Citizen, a la qual els espectadors poden contribuir.