Activitats

Pla per al cap de setmana: torna el Downtown Market Barcelona

La moda, la gastronomia i els tallers infantils de temàtica mediambiental es donaran cita al Centre Comercial Maremagnum el 2 i 3 d’abril

El Downtown Market Barcelona és l’únic ’Urban Market’ del Port de Barcelona

El Downtown Market Barcelona és l’únic ’Urban Market’ del Port de Barcelona / Cedida

4
Es llegeix en minuts

La primavera és sinònim de bon temps, de tardes de copes a les terrasses i de plans a l’aire lliure. Però també és una de les millors èpoques per disfrutar de Barcelona i, sobretot, de tot l’encant que té el seu frontal marítim. I una bona manera de fer-ho és unir la moda, la gastronomia, la música en directe i els tallers infantils de temàtica mediambiental en un mateix espai davant el mar.

En efecte, el 2 i el 3 d’abril torna l’únic ‘urban market’ del port de Barcelona: el Downtown Market Barcelona. Una cita que ja s’ha convertit en un referent de l’oci a la ciutat i que se celebra a la plaça exterior del Centre Comercial Maremagnum. Dissenyadors joves amb propostes úniques i sostenibles, ‘food trucks’ amb menges espectaculars, actuacions en directe de pop, folk i música de ‘dj’ i molt oci infantil són les claus de l’èxit d’aquest esdeveniment que ha atret més de 40.000 persones en edicions anteriors.

¿El millor? La seva situació. El Centre Comercial Maremagnum, amb les seves increïbles vistes al port de Barcelona, és l’escenari ideal per a un pla diferent de primavera carregat de ‘shopping’ i moltes activitats.

Moda jove i sostenible

Moda jove i sostenibleLes noves generacions arriben carregades de talent en el sector de la moda. Al Downtown Market Barcelona es donaran cita algunes marques liderades per joves dissenyadors i amb propostes molt atractives.

Hi seran present Happy Belly Barcelona, amb els seus ‘haramakis’, els seus turbants i les seves mitenes de disseny cosmopolita, però amb tradició ancestral lligada a la salut i el benestar; Laucrame i els seus productes de macramé, que transmeten creativitat, decoració i naturalesa amb productes fets a mans; Madame Melon, amb les seves peces ètiques d’accessoris i joieria treballats per artesans de manera sostenible; The Cotton Blue, amb les seves estovalles i tovallons elegants, i Basea, un taller familiar de Poblenou que dissenya accessoris, bosses i cinturons de pell de primera qualitat.

¿T’agraden els japa malas? Hi seran presents Bramalas, amb els seus dissenys fets amb gemmes i els seus braçalets; la bijuteria artesana de Letuca Bijoux, feta a mà i en plata banyada en or de 24 quirats, i Beima Jewellery, amb les seves joies de plata de llei banyada, acer banyat i macramé, a més dels seus jerseis de punt. També s’hi podran adquirir les bosses mexicanes i de material reciclat de Hueso Colorado Studio, la roba ètica i sostenible per a adults i nens de The Milky Way o les peces versàtils, pràctiques, còmodes i elegants i femenines de Numa Boa.

‘Food trucks’ per a tots els gustos

‘Food trucks’ per a tots els gustosLes ‘food trucks’ s’han convertit en l’acompanyament perfecte per a qualsevol esdeveniment a l’aire lliure. El Downtown Market Barcelona no podia ser menys i oferirà propostes culinàries d’aquest format. En seran cinc, concretament:

  • Popeye: Tradició, elegància i sabor mediterrani. Així es podria definir aquesta proposta a base de peixos i mariscos rostits al moment, amb llenya d’alzina i a l’‘espeto’.

  • La Fábrica: Les empanades argentines s’han guanyat a pols el seu espai a Barcelona. Aquesta proposta, un clàssic entre els clàssics, hi serà present amb aquesta suculenta menja que conquereix a qualsevol, amb les seves empanades de diferents sabors.

  • Pícola di Sandro: Els seus paninis i les seves pastes fresques són la senya d’identitat d’aquest ‘food truck’. El sabor italià i la qualitat del producte amb què treballa, també.

  • Indi Foodtrucks: ¿T’agraden els ‘hot dogs gourmet’? Aquest ‘food truck’ t’encantarà amb el seu estil industrial.

  • Café Chrome: El menjar ianqui també hi estarà representat amb aquest autèntic cafè americà. Les seves hamburgueses i patates són increïbles.

Música en directe al costat del mar a Barcelona

Música en directe al costat del mar a BarcelonaEl paisatge que ofereix Maremagnum és únic per amenitzar qualsevol activitat amb música. El Downtown Market Barcelona oferirà cinc actuacions en directe amb gèneres pop, folk i música de ‘dj’.

Dissabte obrirà les actuacions Marcus Glimme, que, amb la seva guitarra, versionarà temes des dels anys setanta fins als noranta amb el seu estil folk. El ‘dj’ Sergi Shine, juntament amb el percussionista Julio Paredes, omplirà l’espai amb sons afro, llatins i blues durant la tarda.

Diumenge tindrà lloc l’actuació de DJ Daniella i les seves barreges de swing i música contemporània. 8 Feet Band, un grup format per tres components, versionarà cançons de qualsevol època amb guitarra elèctrica, calaix i trompeta, entre altres instruments. A les set de la tarda, i com a colofó, Ismael González actuarà acompanyat del guitarrista Jaume Llauradó amb el seu pop contemporani.

Tallers infantils de reciclatge i oceanografia

Tallers infantils de reciclatge i oceanografiaUn altre dels atractius de Downtown Market Barcelona són les seves propostes infantils. En aquesta versió de primavera, s’han programat dos tallers infantils de temàtiques vinculades a la sostenibilitat, en els quals el mar Mediterrani serà el gran protagonista:

  • Immersió oceanogràfica simulada a 400 metres de profunditat: una activitat perquè els més petits es puguin convertir en exploradors marins. Coneixeran tècniques d’observació i, amb un vídeo explicatiu, podran veure com es fa una immersió en submarí des de barcos oceanogràfics.

  • Upcycling: el reciclatge dona molt joc i amb molts elements que es rebutgen es poden crear altres objectes. Tota la família aprendrà a convertir ampolles de plàstic en testos per crear un hort urbà. També s’hi faran jocs de reciclatge i coneixement de l’entorn marí, a més d’un taller de lectura amb recollida de llibres. 

L’únic centre comercial de Barcelona obert els 365 dies de l’any