Els premis de Hollywood

Aquestes són les actuacions musicals als Oscars 2022: de Beyoncé a Billie Eillish i Sebastián Yatra

L’Acadèmia ha confirmat els artistes que posaran ritme a la gala del 27 de març, a la qual l’irlandès Van Morrison ha anunciat que no assistirà, tot i que està nominat

  • ¿Com serà la gala dels premis Oscar 2022? Alfombra vermella, presentadors...

Aquestes són les actuacions musicals als Oscars 2022: de Beyoncé a Billie Eillish i Sebastián Yatra

REUTERS / EFE / ETHAN MILLER / JASON SZENES / JOAN MATEU JARA

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Beyoncé, Billie Eilish –al costat del seu germà Finneas– i Sebastián Yatra seran alguns dels artistes que actuaran diumenge, 27 de març, durant la gala dels Oscars 2022. Sobre l’escenari del Dolby Theatre de Los Angeles no només es revelaran quines pel·lícules i actors s’alçaran amb l’estatueta, sinó que també acollirà les interpretacions dels artistes nominats en la categoria de millor cançó original en la 94a edició dels premis de l’Acadèmia. A més dels anteriors, també ho estan Reba McEntire i Van Morrison, si bé el cantant irlandès, que ha qüestionat la vacunació contra la covid-19, no anirà a la gala perquè es troba en plena gira, segons han informat els organitzadors de l’esdeveniment.

La música era l’últim secret que faltava per anunciar d’una cerimònia que, després de l’aturada de l’any passat, tornarà al Dolby Theatre de Los Angeles amb públic, alfombra vermella i tres presentadores: Regina Hall, Amy Schumer i Wanda Sykes.

Amb accent espanyol

L’espanyol s’escoltarà a l’escenari gràcies a Yatra, que ja va avançar en una entrevista recent amb Efe que «assistiria» a la gala com a convidat. Ell, que interpretarà el tema ‘Dos oruguitas’, compost per Miranda per a la pel·lícula animada de Disney ‘Encanto’, ha dit: «I jo allà cantant, representant la meva Colòmbia, que està en primera pàgina del món amb aquesta pel·lícula», va afirmar el cantant, de 27 anys, sobre la cançó de la banda sonora d’‘Encanto’. [Després d’haver saltat a l’estrellat amb la sensació de Broadway ‘Hamilton’, Miranda competeix per l’Oscar que podria donar-li l’estatus EGOT (Emmy, Grammy, Oscar i Tony) que menys de vint persones ostenten].

Els Oscars no han tingut gaires vegades una cançó en espanyol durant la cerimònia. L’última va ser el 2017, quan Natalia Lafourcade i Gael García Bernal van cantar en anglès i espanyol ‘Remember me’ –(‘Recorda’m’)–, el tema de la pel·lícula ‘Coco’, que després va guanyar l’estatueta daurada.

El 2005, Antonio Banderas i Carlos Santanta van interpretar ‘Al otro lado del río’, cançó de Jorge Drexler que també va guanyar el premi malgrat que el músic no va poder pujar a l’escenari a cantar-la.

Abans, el 2002, Lila Downs i Caetano Veloso van introduir versos en espanyol al portar a l’escenari els acords de ‘Burn It Blue’, composició de la pel·lícula ‘Frida’.

Resta de números de la nit

Entre la resta de números musicals de diumenge hi ha el de Beyoncé, queinterpretará ‘Be Alive’, escrita par a ‘King Richard: una familia ganadora’, protagonitzada per Will Smith i que segueix la lluita del pare de Venus i Serena Williams per convertir-les en les tennistes més grans de tots els temps.

La publicació especialitzada ‘Variety’ va assegurar que la cantant interpretaria el tema des dels camps de Compton, el suburbi de Los Angeles on les germanes Williams van començar la seva carrera quan eren petites. Però els organitzadors no van respondre a les consultes d’AFP sobre el tema.

Per la seva part, Billie Eilish i el seu germà Finneas interpretaran ‘No Time To Die’, de l’última entrega de James Bond.

Morrison, autor de ‘Down to Joy’, que figura en el drama en blanc i negre ‘Belfast’, de Kenneth Branagh, «no atendrà els premis Oscar a causa de les dates de la seva gira», segons han assegurat els organitzadors.

El cantant, conegut com a ‘Van the Man’ entre els seus seguidors, té previst continuar amb la seva gira a Anglaterra a finals de març i després seguirà pels Estats Units.

Però les crítiques de Morrison a les restriccions per evitar la propagació de la covid-19 –incloent tres cançons contra el confinament– i la seva negativa a la vacunació obligatòria van generar especulacions.

Reba McEntire cantarà ‘Somehow You Do’, composta per a ‘Four Good Days’ per Diane Warren, en el que suposa la seva 13a nominació a l’Oscar, si bé encara no l’ha guanyat mai.

En la cerimònia d’aquest diumenge també està prevista la participació del bateria de Blink-182, Travis Barker, i del ‘dj’ D-Nice.

Normes covid

Notícies relacionades

La cerimònia exigeix que els nominats, els convidats i el personal dels mitjans de comunicació estiguin vacunats, tot i que s’ha dit que els presentadors i intèrprets podrien assistir-hi sense presentar una prova d’immunització mentre segueixin estrictament els protocols.

Més informació sobre els Oscars 2022 i les nominacions.