Concert

Kebyart Ensemble i GIO Symphonia al Palau de la Música: tempesta de saxos i orquestra

És la primera vegada que els dos grups col·laboren, i ho faran interpretant obres de Philip Glass, John Adams i John Cage

Kebyart Ensemble i GIO Symphonia al Palau de la Música: tempesta de saxos i orquestra
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dilluns 21 de març el quartet de saxòfons Kebyart Ensemble actuarà amb l’orquestra GIO Symphonia al Palau de la Música Catalana. Els dos grups col·laboraran per primera vegada i, sota la direcció de Francesc Prat, interpretaran obres de Philip Glass, John Adams i John Cage. Un repertori musical amb peces d’estil americà minimalista de la segona meitat del segle XX.

Serà un programa inèdit, ja que poques vegades es poden veure saxòfons tocant amb una orquestra. Portaran, tanmateix, la veu solista i posaran el fermall d’or a l’actuació amb el ‘Concert per a quartet de saxòfons’, de Glass, una peça que ja han interpretat en altres ocasions però que portaran per primera vegada a Catalunya. Combina uns primers moviments ondulants i un jazz més animat després, i finalitza amb una potent cadència. «Sé que tothom es quedarà enganxat a la cadira, sentint el ritme i disfrutant d’aquesta música que és realment molt energètica», assegura el soprano de Kebyart Ensemble, Pere Méndez.

Notícies relacionades

Es podrà escoltar també ‘Music in similar motion’, del mateix Glass; ‘Shaker Loops’, d’Adams, i ‘4’33’, de Cage. Totes interpretades per la GIO Symphonia, que amb aquesta ambiciosa proposta celebrarà el seu desè aniversari. El seu recentment nominat director artístic, Francesc Prat, agafarà la batuta dels concerts i s’estrenarà dirigint per primera vegada a la gran sala de concerts del Palau de la Música Catalana. El projecte orquestral assegura que inicia ara una nova etapa, en la qual apostarà per elevar les experiències musicals ofertes. 

Per a això ja estableix relacions amb grups com Kebyart Ensemble, una de les formacions més innovadores i exitoses dels últims anys. Gaudeixen d’un moment de gran reconeixement internacional i la seva fogosa posada en escena els ha valgut el carinyo del públic i les lloances de la crítica especialitzada. «Tenim molt bones expectatives per a aquesta actuació. Al Palau sempre hi hem tingut una molt bona acollida. N’estem encantats i sentim que el públic té ganes de veure’ns», explica Méndez.