Crítica de cine

‘Los tipos malos’: brivalls amb cor

  • Dreamworks Animation puja l’aposta amb aquesta pel·lícula plena d’acció en què els protagonistes s’enfronten a la disjuntiva entre ser dolents i la satisfacció que provoca fer el bé.

‘Los tipos malos’: brivalls amb cor

Dreamworks

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

‘Tipos malos’

Direcció  Pierre Perifel

Any  2022

Estrena  18 de març del 2022

★★★  

Dreamworks Animation continua explotant el vessant que millor se li dona, la de les pel·lícules d’animació amb vocació popular en què l’estil és menys important que el carisma dels personatges o el ‘punch’ de la proposta i que es converteixen en clàssics instantanis. Després de franquícies com ‘Shrek’, ‘El nadó en cap’ o ‘Kung Fu Panda’, ara l’aposta puja gràcies a ‘Tipos malos’, adaptació de les novel·les de l’escriptor i il·lustrador australià Aaron Blabey protagonitzades per una colla d’animals que, com que sempre han hagut de carregar amb l’estigma de ser perillosos (un llop, una piranya, un tauró, una aranya i una serp), es mouen pels impulsos que caracteritzen els brivalls. 

La pel·lícula dirigida per Pierre Perifel es converteix així en un estimulant còctel que entronca amb les ‘heist movies’ i en què no falten referències a ‘Missió: Impossible’ o ‘Ocean’s Eleven’ a través dels sofisticats cops que perpetren els protagonistes. Una bona trama d’atracaments, personatges ocurrents que s’escapen de la caricatura (el millor, el Señor Mermelada, que té la veu en espanyol de Joaquín Reyes) i alguns gags bàsics (de pets) amb d’altres de més elaborats. Humor, acció sense parar (moltes persecucions amb cotxe), un toc macarra i un discurs allunyat de moralismes en què s’aposta per aquesta barrera que separa les entremaliadures del que significa tenir un bon cor.