Final per anar a Eurovisió

El Benidorm Fest està a les seves mans: qui és els jurats i els presentadors

Cinc experts decidiran amb el pes aclaparador del seu vot (val el 50%, pel 25% el del públic i el 25% el demoscòpic) qui va a Eurovisió 2022

El Benidorm Fest està a les seves mans: qui és els jurats i els presentadors

RTVE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Primer anem amb la terna de presentadors del Benidorm Fest.

Alaska

La cantant ha satisfet de sobres el seu impactant desig dels vuitanta de convertir-se en una folklòrica. Té un nòvio deu anys més jove que ella (Mario Vaquerizo), ha exhibit el seu impressionant pis madrileny del dret i del revés en un ‘reality’ propi (‘Alaska i Mario’) i presenta ‘Cine de barrio’ els dissabtes a la tarda a TVE. A més atresora com a vocalista molts clàssics del pop espanyol i es mostra ocurrent al costat de Nacho Canut a les entrevistes de Fangoria.

Màxim Huerta

O Máximo, va com va. La seva dilatada carrera periodística a televisió té la peculiaritat a Viquipèdia de ser presentada com «Filmografia». Així, per exemple, segons Viquipèdia, va tenir el «paper» de presentador a ‘Las campanadas de fin de año 2021-2022’ d’À Punt, entre molts altres ‘papers’. Escriu llibres que venen molt però dels quals resulta difícil trobar una crítica literària. El 2018 va ser nomenat ministre de Cultura i Esport per Pedro Sánchez. Una setmana després va haver de renunciar al càrrec per un desfalc amb Hisenda. Rècord de brevetat.

Inés Hernand

Madrilenya, 29 anys, advocada, ‘influencer’ i còmica. És presentadora del programa ‘Gen Playz a Playz, la plataforma digital de TVE dedicada al seu públic més jove.

I ara, el jurat, que al cap i a la fi és el que mana.

Natalia Calderón

Com a «cantant professional, actriu, ‘coach’ vocal, professora de cant i productora teatral» es presenta a la seva web. Va ser la ‘coach’ vocal de Soleá Fernández, que va quedar tercera a Eurovisió Junior 2020, i de Melani, que també va quedar tercera a Eurovisió Junior 2019.

Miryam Benedited

Coreògrafa. Li va donar l’alternativa com a ballarina, segons confessió pròpia, José Luis Moreno el 1987. Va ser coreògrafa de la sèrie ‘Un paso adelante’. Seva va ser la coreografia d’Edurne a Eurovisió 2015, amb ‘Amanecer’, que va acabar al lloc 21 de 27 participants.

Estefanía García

Va ingressar com a mezzosoprano al Cor de RTVE el 2001 i ara ostenta el càrrec una mica intimidatori d’inspectora del Cor de RTVE.

Marvin Dietmann

El director artístic austríac és un veterà d’Eurovisió. Va ser l’escenògraf de l’actuació guanyadora de Conchita Wurst el 2014 i de la de César Sapmson el 2018, tercera plaça. També va acompanyar Blas Cantó a Eurovisió 2021, lloc 24 de 26.

Notícies relacionades

Felix Bergsson

Cap de la delegació islandesa d’Eurovisió. Els segons llocs a Jerusalem 1999 i Moscou 2009 són les millors classificacions obtingudes per Islàndia a Eurovisió, poca broma per a una illa de 366.000 habitants. No obstant, Islàndia és la campiona espiritual de tots els festivals de la cançó europea haguts i per haver-hi gràcies a la pel·lícula ‘Festival de la cançó d’Eurovisió: la història de Fire Saga’ (2020), dirigida per David Dobkin i escrita per Will Ferrell i Andrew Steele.