Protesta davant els negacionistes

Joni MItchell s’uneix al pols de Neil Young contra la decisió de Spotify de no retirar un popular podcast antivacunes

La imminent marxa de la cantautora canadenca del catàleg de la plataforma de ‘streaming’ podria deixar un important buit al catàleg

Joni MItchell s’uneix al pols de Neil Young contra la decisió de Spotify de no retirar un popular podcast antivacunes

FREDERICK M. BROWN / AFP

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El pols mantingut pel cantant Neil Young, al retirar la pràctica totalitat de les seves cançons del catàleg de Spotify per negar-se aquesta plataforma a retirar els podcats antivacunes i conspiranoics del ‘showman’ Joe Rogan, continua creixent. Els programes del polèmic comentarista d’arts marcials estan en el rànquing dels més seguits de Spotify. Després de la decisió del respectat autor de ‘Harvest’, altres veus s’han unit a la seva decisió. És el cas de la també veterana cantautora Joni Mitchell, que ha decidit seguir els passos del seu amic, a l’anunciar en un comunicat que retirarà la seva música de la plataforma com a protesta per les emissions de Spotify en contra de l’opinió de gairebé 300 científics que van advertir que estava permetent la difusió de missatges «que danyen la confiança en la investigació mèdica».

Mitchell, una de les veus mítiques del folk i guanyadora de vuit premis Grammy, ha sigut una dels artistes que s’ha solidaritzat amb la comunitat científica. «He decidit eliminar tota la meva música de Spotify. Gent irresponsable està difonent mentides que estan costant la vida de persones. Em solidaritzo amb Neil Young i la comunitat global científica i mèdica», ha assegurat  la cantautora canadenca a la seva pàgina web.

La decisió de Mitchell de retirar el seu catàleg musical de la principal plataforma de música en ‘streaming’ arriba un dia molt assenyalat, ja que l’artista hauria d’haver rebut aquest dissabte el premi Persona de l’Any dels Grammy en una cerimònia que ha hagut d’ajornar-se fins a l’abril a causa del coronavirus. La cantautora, que suma un total de 3,7 milions de bucles mensuals, és tota una eminència de la música popular gràcies a discos com ‘Court and spark’ (1974), ‘The hissing of summer lawns’ (1975) i, per damunt de tot, ‘Blue’ (1971), un títol que habitualment apareix entre els millors àlbums de la història. Sense oblidar la sonada tornada que va suposar ‘Both sides now’ el 2000.

Notícies relacionades

La canadenca no és l’única d’unir-se a aquesta croada. El músic britànic James Blunt (intèrpret de la popular ‘You’re beautiful’) també s’ha apuntat al pols amb l’empresa

Dimecres passat, Neil Young –gran amic de Mitchell- va retirar també la seva música de Spotify pel mateix motiu, després de l’ultimàtum plantejat a Spotify. ‘The Joe Rogan Experience’ està considerat com el póodcast més popular dels Estats Units i s’ofereix en exclusiva a Spotify després que aquesta fitxés el 2020 Rogan per 100 milions de dòlars. L’empresa va defensar que té la responsabilitat de trobar un equilibri entre «la seguretat dels oients i la llibertat dels creadors» i va recordar que des de l’inici de la pandèmia ha retirat més de 20.000 episodis de podcasts relacionats amb la covid-19 en compliment de les seves normes de contingut.

Temes:

Spotify