Rock i covid

Neil Young retira la seva música de Spotify per desinformar sobre les vacunes

  • «Vull que informin immediatament Spotify AVUI que vull tota la meva música fora de la seva plataforma... Poden tenir Rogan o Young. No tots dos», va escriure Young amb referència al presentador del podcast ‘The Joe Rogan experience’

  • Spotify retira més de 20.000 episodis de contrainformació sobre la covid

Neil Young retira la seva música de Spotify per desinformar sobre les vacunes
3
Es llegeix en minuts
Reuters

La música de Neil Young serà retirada de Spotify, després que el veterà músic canadenc va exigir sortir de la plataforma si aquesta no deixava d’emetre el popular ‘podcast’ del presentador Joe Rogan, a qui acusa de difondre falsedats sobre la covid-19 i les vacunes contra la malaltia. Així ho va anunciar aquest dimecres el mateix artista a través d’un missatge a la seva pàgina web i ho va confirmar un portaveu de la companyia a diversos mitjans nord-americans. Rogan, de 54 anys, és el presentador de ‘The Joe Rogan experience’, el podcast més ben qualificat a Spotify, que té els drets exclusius del programa.

«Spotify s’ha convertit en la llar de perillosa desinformació sobre la covid. Mentides venudes per diners», ha denunciat avui Young, que ha animat altres músics a distanciar-se de la plataforma.

L’autor de ‘Harvest’ havia llançat aquesta setmana un ultimàtum, exigint la retirada de la seva música si Spotify continuava emetent ‘The Joe Rogan Experience’, el que està considerat com el 'podcast’ més popular dels Estats Units.

Young, que va sobreviure a la pòlio quan era petit, va publicar breument una carta al seu lloc web dirigida al seu mànager i al seu segell discogràfic, Warner Music Group, exigint que Spotify ja no transmeti la seva música. La carta va ser eliminada més tard. Hi deia: «Vull que informin immediatament Spotify AVUI que vull tota la meva música fora de la seva plataforma... Poden tenir Rogan o Young. No tots dos», va escriure Young a la carta, segons ha publicat el ‘Wall Street Journal’.

«Faig això perquè Spotify està difonent informació falsa sobre les vacunes, cosa que podria causar la mort dels qui es creuen aquesta desinformació», va escriure Young, de 76 anys.

Fins a aquest dimarts la música del rocker nord-americà, incloses cançons com ‘Heart of gold’, ‘Rocking in the free world’ i ‘Old man’, encara estava disponible en el servei, igual com el ‘podcast’ de Rogan.

Aquest dimecres, Spotify va anunciar la retirada de més de 20.000 episodis de ‘podcast’ que desinformaven sobre la covid i que lluitarien per mantenir un equilibri entre la seguretat dels oients i la llibertat dels creadors, tot i que sense tolerar mentides.

«Lamentem la decisió de Neil de retirar la seva música de Spotify, però esperem que torni aviat», va afirmar Spotify en un comunicat.

Controvèrsia

A principis d’aquest mes, 270 científics i professionals mèdics van firmar una carta oberta a Spotify per prendre mesures contra Rogan, acusant-lo de difondre falsedats en el ‘podcast’.

Rogan, que va iniciar la seva carrera com a humorista, durant molt temps va generar controvèrsia amb els seus punts de vista sobre la pandèmia, els mandats governamentals i les vacunes per controlar la propagació del coronavirus. Va qüestionar la necessitat de vacunes contra la covid-19 en el seu programa i va dir que va utilitzar ivermectina, un medicament antiparasitari que no té un benefici comprovat contra la covid.

Notícies relacionades

A la carta, Young va destacar un episodi en el qual un convidat de Rogan va impulsar teories falses contra la vacunació. La carta de Young va assenyalar que el podcast de Rogan atrau 11 milions d’oients en cada episodi i va destacar que Spotify no disposa d’una política per fer front a la desinformació, va dir el diari.

Spotify va començar a transmetre el podcast de Rogan el setembre com a part dels seus esforços per transformar-se en el Netflix de l’àudio. Rogan manté el control creatiu total sobre el programa.

Temes:

Spotify