Videojoc de museu

El Museu del Prado s’entrega al videojoc ‘Animal Crossing’

La pinacoteca ha construït una illa que els usuaris del videojoc ja poden visitar

El Museu del Prado s’entrega al videojoc ‘Animal Crossing’
3
Es llegeix en minuts

El Museu del Prado ha anunciat la creació de l’illa amb què s’uneix a ‘Animal Crossing: New Horizons’. Els usuaris del videojoc de la Nintendo Switch podran visitar el museu i La Quinta del Sordo, la finca als afores de Madrid en la qual Francisco Goya va crear les seves pintures negres.

El museu ha preparat diferents itineraris per als jugadors. La primera sala és ‘Mapes Onírics’, en la qual estan exposades quatre obres: ‘El somni de Jacob’ de José de Ribera, ‘el Jardí de les Delícies’ i ‘Extracció de la pedra de la bogeria’ d’El Bosco i ‘Una Faula’ d’El Greco. En aquest espai, El Prado convida els usuaris a endinsar-se en l’aventura del subconscient.

A ‘El temps a les nostres mans’, la següent sala que proposa el museu, objectes quotidians acompanyen cinc obres. Tots els objectes de les parelles es complementen per exemplificar com ha passat el temps a través dels nostres costums. ‘Gigantillas’ de Francisco Goya, ‘Les filateres’ de Diego Velázquez, ‘Santa Cecília’ de Nicolas Poussin, ‘Bodegó amb flors’ de Clara Peeters i ‘Autoretrat’ de Tiziano són les pintures que formen aquesta secció.

La següent sala que El Prado ha preparat és ‘Redescobrir els marges’, un espai on el museu ha fet una recopilació d’obres o artistes que no són tan coneguts. Les obres exhibides en aquesta secció són ‘El Cid’ de Rosa Bonheur, ‘Eugenia Martínez Vallejo, despullada’ de Juan Carreño de Miranda, ‘Brígida del Río, la barbuda de Peñaranda’ de Juan Sánchez Cotán i ‘L’adoració dels Reis Mags’ i ‘El Bufó el Primo’ de Velázquez.

Segons el museu, la mirada dels personatges de les pintures i com interactuen entre ells i amb l’espectador diuen molt de l’artista i de la seva personalitat. Per això, han creat ‘El Prado et mira’, una sala on exploren la mirada dels personatges dels autors més populars. En aquest espai es troben ‘Nens a la platja’ de Joaquín Sorolla, ‘La maca vestida’ de Francisco Goya, ‘El cardenal’ de Rafael Sanzio, una còpia de ‘La Mona Lisa’ del taller de Leonardo Da Vinci, ‘El cavaller de la mà al pit’ d’El Greco, ‘Isabel de Valois’ de Sofonisba Anguissola i ‘Les meninas’ de Velázquez.

Notícies relacionades

Finalment, El Prado també ha recreat La Quinta del Sordo, casa de camp de Goya on l’artista va pintar a les parets i amb només la llum d’espelmes les seves pintures negres. El museu anima els jugadors a investigar l’etapa i les obres més misterioses i tètriques de Goya amb ‘Gos semienfonsat’, ‘Saturn devorant el seu fill’, ‘Duel a garrotades’ i ‘L’aquelarre’.

Per visitar l’illa, els usuaris han d’accedir a través del codi de son que hi ha en la pàgina web del museu, l’enllaç del qual es troba als tuits. Allà, es trobaran també tots els vídeos explicatius de cada obra i espai, dels quals poden disfrutar també persones sense el joc. A més, també estan els codis QR amb què descarreguar totes les obres exhibides a l’illa per decorar les cases virtuals dels mateixos jugadors.