Òpera ‘online’

El Liceu+ retransmetrà gratis i en directe el concert de Dudamel aquest diumenge

La nova plataforma, ja disponible a la web del Gran Teatre, oferirà en ‘streaming’ l’actuació de l’Orquestra de l’Òpera de París

fcasals45102669 icult  concierto  dudamel   foto  a bofill180919144418

fcasals45102669 icult concierto dudamel foto a bofill180919144418

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

El Liceu ha posat en marxa Liceu+, plataforma audiovisual del Gran Teatre, disponible ja a la seva web. Aquest diumenge oferirà la retransmissió gratuïta i en directe del concert de l’Orquestra de l’Òpera Nacional de París dirigida per Gustavo Dudamel. Serà el primer ‘streaming’ a través de la plataforma. A partir de les 17.00 hores el públic podrà connectar des de qualsevol dispositiu amb el que passa a l’escenari, al qual torna un dels mestres més aclamats. El programa inclou la ‘Simfonia núm. 31, en Re major París’, de Mozart i la ‘Simfonia fantàstica’ de Berlioz. El concert només podrà veure’s aquell dia i a aquella hora. En aquesta ocasió, l’actuació no quedarà a disposició del públic més temps.

L’actuació de la formació francesa serà corresposta amb la visita de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu el 9 de gener al Teatre de la Bastilla de Parísl’Orquestra del Gran Teatre del Liceu . Dirigida pel seu titular, Josep Pons, oferirà diversos passatges d’‘El castell de Barbablava’, de Bela Bartok.

Dudamel tornarà al Liceu aquesta temporada al juny per debutar amb la seva primera direcció musical de ‘La flauta màgica’, de Mozart, amb una posada en escena de David McVicar i un sòlid repartiment, on destaca el debut del tenor mexicà Javier Camarena en el rol de Tamino

Òpera en un clic

Notícies relacionades

Per connectar amb Liceu+ (es pronuncia Liceu plus) només cal registrar-s’hi. És fàcil, n’hi ha prou amb entrar a la web del Liceu. La plataforma servirà per ampliar els continguts del Liceu. S’hi oferiran entrevistes en profunditat, reportatges, presentacions i concerts en ‘streaming’. A través de la plataforma el públic podrà accedir a moments històrics del Liceu, podcasts i seguir els projectes socials i educatius de l’òpera de Barcelona.

El Liceu del segle XXI necessitava una eina capaç de connectar el món de l’òpera amb un públic ampli, proporcionant informació sobre la temporada artística i continguts especials atractius tant per als amants de l’òpera com per a aquells que encara no s’hi han acostat.