Exposició sobre un misteriós creador

L’esmunyedís Banksy s’infiltra al Disseny Hub Barcelona

  • Arriba al museu del disseny de la capital catalana l’exposició amb més de 70 obres originals de l’enigmàtic artista britànic d’identitat desconeguda

  • La mostra internacional recala a la ciutat en una visita que ofereix, a més, un espai audiovisual i immersiu, fotos, gravats i una reproducció del seu estudi

1
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No deixa de ser paradoxal que hi hagi una gran exposició en gira mundial que no compta amb l’autorització del mateix artista que la protagonitza, un Banksy que continua guardant amb zel la seva identitat real i que ha demostrat tant sí com no que vol defensar el seu anonimat i la independència del seu sistema creatiu. El ‘tour’ sobre l’enigmàtic, esmunyedís i misteriós creador britànic, que ja acumula internacionalment 3 milions de visites, arriba ara a Barcelona, al Disseny Hub, coproduït per Sold Out: ‘Banksy. The art of protest’ és una proposta amb més 70 obres originals, procedents de col·leccions privades d'arreu del món. La majoria són inèdites i s’exhibeixen per primera vegada a la capital catalana.  

A més de les peces de la mostra, comissariada per Alexander Nachkebiya, el museu de la plaça de les Glòries acollirà fins al 13 de març del 2022 un espectacular espai audiovisual immersiu en l’univers banksyà, fotografies, gravats i una reproducció del seu estudi. 

El recorregut per les obres de l’influent i crític artista, algunes d’exclusives per a l’exposició barcelonina, convida a reflexionar sobre la globalització, el consumisme, les guerres, el poder de la política i la religió, la lluita de classes, la crisi migratòria i la crisi climàtica. 

Notícies relacionades

«Banksy ha adquirit la categoria de fenomen i és un dels artistes més brillants i importants del nostre temps. El seu treball és un desafiament per al sistema, una protesta, una marca extremadament ben construïda, un misteri, una desobediència a la llei... Volem que cada visitant d’aquesta exposició pugui resoldre per si mateix qui és realment Banksy: ¿un geni o un vàndal?, ¿un artista o un empresari?, ¿un provocador o un rebel?». Són paraules del comissari, per qui l’artista «és un geni».

 

‘Banksy. The art of protest’

Disseny Hub Barcelona  

Comissari:  Alexander Nachkebiya

  Fins al 13 de març del 2022