Investigació

Alec Baldwin va disparar una bala real en l’accident mortal del rodatge de ‘Rust’

Un únic projectil va travessar i va matar la directora de fotografia Halyna Hutchins i va ferir després el director de la pel·lícula, Joel Souza

Alec Baldwin va disparar una bala real en l’accident mortal del rodatge de ‘Rust’
1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Una sola bala va sortir del revòlver Pietta Long Colt 45 que van donar a Alec Baldwin en el rodatge de ‘Rust’ i va matar la directora de fotografia Halyna Hutchins i va ferir el director Joel Souza, de l’espatlla del qual es va recuperar el projectil. Així ho ha confirmat aquest dimecres el xèrif del comtat de Santa Fe, Adam Mendoza, que gairebé una setmana després del fatal accident dijous passat al ranxo Bonanza Creek ha ofert juntament amb la fiscal del comtat Mary Carmack-Altwies la primera roda de premsa oficial sobre l’incident.

Mendoza s’ha mostrat convençut que es va tractar d’una bala de munició real, tot i que després també ha matisat que han d’esperar l’anàlisi balística de l’FBI per ratificar aquest punt.

Notícies relacionades

Cinc-centes rondes de munició s’han recuperat del ranxo incloent bales reals, que mai haurien de ser en els rodatges; ‘dummies’, que s’utilitzen per a entrenament, i bales de fogueig, segons ha confirmat també el xèrif en la compareixença davant els mitjans, en la qual ha parlat de «complaença» en el rodatge.

La fiscal, mentrestant, no ha descartat que es pugui arribar a presentar càrrecs però ha demanat paciència per realitzar la investigació. «Si els fets, proves i lleis de Nou Mèxic donen suport a la presentació de càrrecs iniciaré imputació en aquell moment», ha explicat, aclarint que «no podem dir amb certesa en aquest moment que hi hagués negligència o per part de qui o quanta gent hi ha involucrada».