Premis cinematogràfics

Les noves pel·lícules d’Almodóvar, León de Aranoa i Barrena, preseleccionades per representar Espanya en els Oscars 2022

  • Es tracta de ‘Madres paralelas’, ‘El buen patrón’ i ‘Mediterráneo’

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

‘Madres paralelas’, de Pedro Almodóvar; ‘El buen patrón’, de Fernando León de Aranoa, i ‘Mediterráneo’, de Marcel Barrena, són les tres pel·lícules seleccionades aquest dijous per l’Acadèmia de Cine per representar Espanya en els Oscars 2022. Cap de les tres pel·lícules s’ha estrenat encara a Espanya. D’entre els tres films sortirà el títol seleccionat per Espanya per competir en la categoria de Millor Pel·lícula Internacional en l’edició número 94 dels premis cinematogràfics de Hollywood. Més endavant, la pel·lícula elegida per l’Acadèmia de Cine haurà de superar els talls dels mateixos Oscars per arribar a ser candidata oficial. Comença la carrera.

L’actriu Verónica Echegui, que s’ha estrenat en la direcció amb el curt ‘Tòtem Loba’, ha presentat la lectura de les tres pel·lícules preseleccionades, acompanyada pel president de l’Acadèmia de Cine, Mariano Barroso, i el notari Federico Gayaralde Niño. El pròxim 5 d’octubre s’anunciarà el títol que finalment representarà Espanya en els premis de l’Acadèmia de Hollywood. En l’edició anterior dels Oscars, la representant espanyola elegida va ser ‘La trinchera infinita’, d’Aitor Arregi, Jon Garaño, Jose Mari Goenaga, eliminada en la carrera per l’estatueta després de no passar el tall.