Dol al món de la música

Mor Carl Bean, cantant de l’himne gai ‘I was born this way’

  • L’artista i sacerdot ha mort als 77 anys després d’una llarga malaltia

barcelona/1153.jpg

barcelona/1153.jpg

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Carl Bean, l’artista de la Motown que va fer popular l’himne gai ‘I was born this way’, ha mort als 77 anys, segons ha informat la Unity Fellowship Church Movement, l’església per a afroamericans LGTBI que ell va fundar després de convertir-se al sacerdoci. «Ha fet la transició a la vida eterna», després d’una llarga malaltia, diu el comunicat.

«L’arquebisbe Bean va treballar sense parar per a l’alliberament dels desemparats i de la gent LGTBI de fe», remarca el comunicat de la seva església, coneguda als EUA com l’«església gai negra» per ser la primera del país a recolzar obertament el col·lectiu homosexual.

Nascut a Baltimore el 1944, va ser criat pels seus padrins després que la seva mare morís durant un avortament. De petit va patir abusos sexuals per part del seu oncle i va ser rebutjat per la seva família per la seva condició homosexual. «Vaig intentar suïcidar-me i va acabar en un centre de salut mental», explicava el 2016 a la revista ‘Vice’.

Als 16 es va mudar a Nova York i va començar la seva carrera com a cantant de gospel. Més tard, es trasllat a la que seria la seva ciutat, Los Angeles, i va formar el grup Carl Bean and Universal Love que va cridar l’atenció de la totpoderosa Motown Records. Amb la productora de Detroit gravaria ‘I was born this way’, escrita per Chris Spierer and Bunny Jones i abans interpretada per Valentino.

Notícies relacionades

No obstant, la versió de Bean es va convertir en la definitiva i el seu missatge d’orgull gai (‘I’m happy, I’m carefree and I’m gai / I was born this way’) la va convertir en l’himne LGTBI per excel·lència.

Lady Gaga es va inspirar en ell per al seu hit de 2011 ‘Born this way’. El maig passat, en el desè aniversari de la cançó, la cantant li deia a Bean: «Gràcies per dècades d’amor i valentia».