Festes de Barcelona

10 concerts recomanats de la Mercè 2021

  • Seleccionem una desena d’apostes segures d’entre l’abundant oferta de les festes de Barcelona

  • La Mercè 2021: ¿Com reservar entrades per als concerts?

combo merce 2021  maria del mar bonet Les Amazones de l’afrique  y Ed Maverick

combo merce 2021 maria del mar bonet Les Amazones de l’afrique y Ed Maverick

2
Es llegeix en minuts
Ramón Vendrell
Ramón Vendrell

Periodista

Especialista en pop antic, tebeos, llibres, rareses i joventut

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Hidrogenesse (divendres, 24 de setembre, a les 22.30 hores al Moll de la Fusta-Besòs)

Sembla mentida, però és veritat: el duo de pop electrònic i vitriòlic, per tallar-se les venes de vegades sota la seva aparença de broma, no ha actuat a la Mercè en els seus 20 anys de trajectòria. Compte saldat amb Carlos Ballesteros i Genís Segarra.

Los Enemigos (divendres, 24 de setembre, a les 23.00 hores al camp de futbol de la Vall d’Hebron)

A la pregunta ¿es pot fer un disc de rock and roll dinamiter passats els 50 anys? Los Enemigos van respondre el 2020 amb el formidable àlbum ‘Bestieza’, encara no estrenat a Barcelona, coses de la Covid. Es recomana samarreta de recanvi per a una nit d’udolar himnes vells i nous del millor rock espanyol.

Joana Serrat & The Great Canyoners (dissabte, 25 de setembre, a les 20.25 hores al Fòrum)

‘Hardcore fron the heart’ és el seu cinquè àlbum i la requeteconfirmación d’una gran artista. El nom del seu grup d’acompanyament no és gratuït: clares referències a l’escena folk-rock del de Los Angeles Laurel Canyon de finals dels 60 i principis dels 70. Càlides confessions.

Carmen Linares (divendres, 24 de setembre, a les 23.00 hores al Teatre Grec)

Reverència davant una institució del flamenc. Repassarà la seva antologia de cants de dones, amb desviacions a homenatges a Paco de Lucía, Enrique Morente o Mercedes Fada. Sense oblidar les essències dramàtiques del poemari de Federico García Llorca.

Espectacle ‘Vozes’ (diumenge, 26 de setembre, 19.30 hores a la plaça Major de Nou Barris)

Recorregut per la història de la música de l’Havana, cosa que és molt recórrer, de la mà del compositor i pianista cubà José María Vitier, cosa que és dir molt, així mateix. Maria del Mar Bonet s’afegirà a la formació simfònica acoblada per Vitier.

Les Amazones d’Afrique (dijous, 23 de setembre, a les 23.00 hores al Fòrum)

Supergrup de veus femenines africanes, originari de Mali però amb el segon peu posat en la world music, és a dir, en el pop global. No només de dives occidentals viu el planeta.

Ed Maverick (dijous, 23 de setembre, a les 20.30 hores al Moll de la Fusta-Besòs)

El cantautor mexicà col·labora en el tema ‘Párteme la cara’, de l’àlbum de C. Tangana ‘El madrileño’. Però en té prou i li sobra amb les seves cançons i les seves interpretacions per reclamar atenció. Nom en auge del supernínxol comercial conegut com a regional mexicà.

Nueva Vulcano (dissabte, 25 de setembre, 23.00 hores al camp de futbol de la Vall d’Hebron)

Campions absoluts del hardcore melòdic, escola Hüsker Dü, barceloní. El seu últim disc, ‘Ensayo’, combina el soroll, la fúria i les dianes taral·lejables.

La Húngara (dissabte, 25 de setembre, a les 18.30 hores al Moll de la Fusta-Besòs)

Orgullós flamenquito de cintes de gasolinera (si existissin). Propulsa amb la seva veu una de les millors peces d’‘El madrileño’, de C. Tangana (perdó, però és que és a tot arreu): ‘Tú me dejaste de querer’.

Roberto Fonseca Trio (dissabte, 25 de setembre, a les 21.30 hores al Moll de la Fusta)

As de la fusió de la música tradicional cubana, bé sigui amb el jazz, bé sigui amb el hip-hop. Presenta el disc ‘Yesun’, jazz afrocaribeny de primera.