Nova cançó del seu pròxim àlbum

‘Likes y cicatrices’, el zasca de Melendi a la tirania del ‘m’agrada’ de les xarxes socials

L’artista asturià es despatxa a gust amb el postureig d’internet en el segon avenç del seu nou disc, que porta el mateix títol i sortirà a finals d’any

‘Likes y cicatrices’, el zasca de Melendi a la tirania del ‘m’agrada’ de les xarxes socials
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Melendi (Oviedo, 1979) s’ha tret de la màniga un nou parenostre, versió xarxes, en el seu últim tema. A ‘Likes y cicatrices’, el segon avenç del seu nou i homònim àlbum –el que fa 11 en la seva carrera–, el cantant i compositor explota la seva vena més àcida per posar-li un zasca rere un altre a la tirania del ‘m’agrada’ a les xarxes socials. Amb el sentit de l’humor que caracteritza les seves lletres, sí, però també amb la dosi de transcendència que mereix.

Darrere de cada ‘m’agrada’ hi ha una cicatriu. Aquesta és la idea central d’una cançó que porta per títol el mateix que el seu pròxim àlbum, que sortirà a la venda a finals d’any. Amb el seu anterior treball, ‘10:20:40’, que es va publicar el novembre de l’any passat, Melendi va debutar en el número 1 en llistes de vendes.

«Likes' y cicatrices / Va sonando el blues / De la religión de los 'youtubers' / De la comunión de las 'fake news' / Besos sin raíces / ¿Hay alguien ahí? / Qué más da que insultes o critiques / Me da igual lo que piensas de mí / Tú solo deja un 'like’«, canta Melendi, que anima a ampliar l’angle de la nostra mirada per disfrutar sense embuts de la vida. És un tema irònic i sense prejudicis, ingredients fonamentals a la recepta d’anteriors èxits, com ‘Kisiera Yo Saber’, ‘Con solo una sonrisa’ o ‘Barbie de extrarradio’.

També és especial el vídeo que l’acompanya, fet amb papiroflèxia, que li serveix per il·lustrar a la perfecció la matèria de la cançó, que acaba amb una oració versionada: «Oremos / 'Like' nuestro que estás en la nube / Santificado sea Youtube / Venga a nosotros tu algoritmo / Y hágase a buen ritmo / Tanto en suscriptores como en el 'engagement' / Perdona nuestros 'dislikes' / Como también perdonamos los de nuestros 'haters' / Danos el millón de 'likes' / No nos dejes caer en el 'strike'/ Más líbranos... más libranos del...

«Porque quién soy yo, desde mi escritorio, cuando mi gurú me dice que un 'view' vale más que cinco años de conservatorio», segueix el blues de Melendi.

‘Likes y cicatrices’ arriba tot just un mes després de l’estrena de ‘La boca junta’ amb el duo Mau i Ricky. El tema, que ha donat lloc a un divertit videojoc inspirat en el vídeo de la cançó, ha causat autèntic furor entre els seus fans. És un dels que més sonen a les ràdios i ocupa llocs de privilegi en les llistes.

Al llarg dels seus 20 anys de trajectòria, amb milions de testimonis del seu directe i milers de milions de reproduccions en plataformes digitals, Melendi ha publicat un total de 10 àlbums d’estudi i sumat 16 discos de platí. A la tele participa com a jurat en el ‘talent’ ‘La voz kids’.

Gira en marxa

Mentrestant, l’artista segueix endavant amb una gira que el portarà als Estats Units després dels pròxims concerts:

10 de setembre. Alacant. Noches Mediterráneas. Auditori Muelle 12 ESGOTAT

12 de setembre. Salamanca. Camp de futbol de Puente Ladrillo. ESGOTAT

12 de novembre. Orlando. House of Blues

13 de novembre. Miami, Flo. James L. Knight Center

Notícies relacionades

18 de novembre. San Juan, Puerto Rico. Coca-Cola Music Hall

20 de novembre. New Jersey. Ritz Theatre