Estrenes de cine

La feliç trobada entre José Mota i Pepe Viyuela a ‘García y García’

Els dos actors s’uneixen per protagonitzar aquesta comèdia plena d’embolics en què tenen l’oportunitat de brillar tant junts com per separat gràcies a la direcció d’Ana Murugarren.

La feliç trobada entre José Mota i Pepe Viyuela a ‘García y García’
1
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Sembla increïble, però és la primera vegada que José Mota i Pepe Viyuela coincideixen junts en una pel·lícula. Tots dos pertanyen a la mateixa generació de còmics que van desembarcar a finals dels vuitanta a TVE al mític programa ‘Pero ¿esto qué es?’, presentat per Luis Merlo, Beatriz Santana i Pedro Reyes, i a partir d’aquell moment es van construir una carrera en paral·lel professant-se sempre una gran admiració. 

Ara per fi les seves trajectòries es creuen com un xoc de trens, més aviat d’avions, perquè la pel·lícula té lloc en un aeroport. José Mota és Javier García, un empresari especialista a idear estratègies. Pepe Viyuela és Javier García, un humil mecànic a l’atur. La companyia Hispavia els contractarà per a les seves respectives disciplines, però es confondran i en posaran un al paper de l’altre. 

Notícies relacionades

«Està agafada a la comèdia clàssica, a l’intercanvi de personalitats, amb molts elements d’aquí, però amb un toc molt americà», explica José Mota. «I després crec que a la pel·lícula es nota la química entre el Pepe i jo, perquè jo, aquest senyor, l’estimo i l’admiro». Cada un té l’oportunitat de representar a la perfecció el tipus d’humor que el caracteritza. Més verbal per a José Mota i més físic per a Pepe Viyuela. I juntament amb ells, un planter de grans secundaris, des de Carlos Areces a Martita de Graná

No és comú trobar al capdavant d’una comèdia d’aquestes característiques una dona, Ana Murugarren. Els dos actors estan molt contents que es dinamitin els prejudicis, sobretot després del que va passar amb La Chocita del Loro. «És molt trist que hàgim de continuar parlant de si tenen més gràcia les dones o els homes. Però lamentablement vivim en un món masclista en tots els àmbits, també en l’humor. És un error històric que cal solucionar».