A Nova York

L’huracà ‘Henri’ avorta el megaconcert de llegendes musicals al Central Park

  • Més de 60.000 espectadors s’havien reunit en un esdeveniment que simbolitzava el ressorgiment de Nova York després de la pandèmia

  • La pluja i els llamps van obligar els organitzadors a cancel·lar el festival quan encara quedaven per actuar Bruce Springsteen, Patti Smith, Maluma, Elvis Costello i altres estrelles

Cancelación del concierto We Love NYC en Central Park

Cancelación del concierto We Love NYC en Central Park / DAVID DELGADO (EFE)

3
Es llegeix en minuts

El cantant Barry Manilow estava a la meitat del popular tema dels anys 70 ‘Can’t smile without you’ (diumenge a la matinada a Catalunya), quan li van tallar el micro per anunciar pels altaveus del Central Park: «A causa de fenòmens meteorològics greus que s’estan acostant totes les persones han de desplaçar-se ràpidament i de manera calmada a la sortida més pròxima. Sisplau, posin-se a recer». A través d’aquest brusc missatge els organitzadors de ‘WE LOVE NYC: The Homecoming Concert’, un concert multitudinari en què participaven llegendes musicals de tots els gèneres per commemorar el ressorgiment de Nova York després de la crisi de la Covid-19, van decidir cancel·lar l’esdeveniment en el seu equador per por de pluges fortes, llamps i altres conseqüències de l’amenaça del pròxim huracà ‘Henri’ que està previst que toqui terra a Nova York aquest diumenge.

Entre esbroncades i confusió, els 60.000 assistents van desallotjar la gran esplanada del pulmó de la Gran Poma. Carlos Pujol, un hispano-nord-americà que havia aconseguit les entrades (gratuïtes) a la revenda per 50 dòlars, va explicar que se n’anava amb mal sabor de boca perquè a qui més volia veure era a Bruce Springsteen. «Segurament estic igual de contrariat que ell. És algú que, a més, té molt cor per aquest país i Nova York. Segur que volia cantar i tothom l’esperava. És una veritable pena».

José Livarto, d’una banda, estava decebut per no poder veure les altres estrelles de la música que es van quedar sense actuar, com Patti Smith i Elvis Costello, però, d’altra banda, era feliç per haver vist un dels seus grups favorits, Journey, i d’haver cantat a ple pulmó ‘Don’t stop believin’ junt amb desenes de milers de novaiorquesos. Així com per haver ballat ‘September’ d’Earth, Wind & Fire, ja que al seu país d’origen, Colòmbia, no creu que els hagués pogut veure.

En la primera part del concert, quan l’únic que preocupava els assistents era la calor enganxifosa, hi van poder participar el guitarrista Carlos Santana, llegendes del hip-hop com ara Spliff Star, Busta Rhymes, Fat Joe, LL Cool J, French Montana i Remy Ma i Jennifer Hudson –que va sorprendre el públic al cantar l’ària ‘Nessun dorma’; així com figures de l’entreteniment com el presentador Stephen Colbert i polítics com el líder de la majoria demòcrata al Senat, Chuck Schumer, o l’alcalde, Bill de Blasio, que malgrat ser el que va impulsar aquest concert per a vacunats, va ser l’únic de la llista que va ser esbroncat per bona part de l’audiència a causa de la seva impopularitat.

Notícies relacionades

A recer a les estacions de metro pròximes al parc, els xops novaiorquesos es consolaven mirant els vídeos i les fotos que havien fet els seus artistes favorits durant les dues hores i mitja del xou, i alguns fins i tot ballaven al seu ritme. Annie Suárez va explicar que havia vingut des de Connecticut, estat que és al nord-est de la gran ciutat, expressament per assistir al concert a l’aconseguir les entrades gratuïtes el primer dia que van sortir. «Jo vaig viure a Ciutat de Mèxic i mai paraven els concerts per pluja, un en sortia superxop, però mai els van cancel·lar, aquí són molt exagerats».

La jove de vint anys volia veure la banda indie The Killers i ballar amb els ritmes llatins de Maluma; no obstant, el que més la va impressionar del concert va ser l’actuació del tenor italià Andrea Bocelli amb la Filharmònica de Nova York. «Mai havia escoltat aquesta música en viu i em va emocionar molt la seva veu i l’energia amb què la directora de l’orquestra manejava els músics», va dir fent referència a quan aquests artistes es van unir per interpretar ‘O sole mio’, oda al sol que Bocelli va escollir perquè «després de la tempesta sempre surt el sol», fent referència, no a la tempesta que va cancel·lar l’esdeveniment, sinó al coronavirus i al ressorgiment de Nova York després que la primavera del 2020 fos un dels epicentres mundials de la Covid-19.

Temes:

Nova York