Arrencada amb dansa i lírica
Cartell de luxe per celebrar els 40 anys del Festival de Torroella
Joyce DiDonato, Jakub Józef Orliński, Joaquín Achúcarro, Maria João Pires, Daniel Hope i I Musici, caps de cartell del certamen empordanès

Aquesta nit s’aixeca el teló del Festival de Torroella de Montgrí (Girona) que continua celebrant les seves quatre dècades d’existència, efemèride que es complia l’any passat però que la Covid-19 va impedir commemorar com es mereixia. El cas és que el certamen que dirigeix Montse Faura i organitza Joventuts Musicals d’aquesta localitat empordanesa ha posat aquest estiu tota la carn a la graella per a satisfacció dels seus incondicionals, que degustaran la seva proposta artística fins al 22 d’agost.
Serà Stravinsky i la seva cèlebre ‘Consagració de la primavera’ qui arrencarà la proposta a l’Espai Ter, tot i que no ho farà la immortal partitura en solitari, sinó l’espectacle per al qual va ser concebut, una coreografia. Serà el Ballet Contemporani de Catalunya que dirigeix Miquel G. Font el que doni vida a una obra que serà interpretada a dos pianos per Jordi Masó i Miquel Villalba amb coreografia de Font. La peça es complementa amb ‘Els focs de Sant Joan’, amb música de Robert Gerhard coreografiada també per Miquel G. Font.
Una gran de la lírica
Aquest dissabte debutarà a Torroella una de les grans veus de la lírica internacional, la mezzosoprano Joyce DiDonato, que interpretarà una cantata de Haydn i escenes d’òperes de Vivaldi, Hasse i Händel, debutant a més tres dels cinc ‘Wesendonck Lieder’ de Richard Wagner. En l’apartat vocal també es proposen actuacions del contratenor polonès Jakub Józef Orliński, estrella mediàtica que debuta al Festival el 15 d’agost presentant el seu disc ‘Facce d’amore’, i el grup espanyol La Galanía que, junt amb la soprano Raquel Andueza, celebraran el seu 10è aniversari amb un programa confeccionat amb les preferències musicals dels 15.000 seguidors del conjunt a les xarxes socials. La cita és el 7 d’agost.
Solistes d’excepció
Notícies relacionadesCom no podia ser de cap altra manera, torna al Festival un clàssic de la programació, el pianista Joaquín Achúcarro, i ho fa amb un menú que inclou obres de Brahms, Liszt, Rakhmàninov, Ravel i Scriabin. Hi haurà més solistes d’excepció, com la pianista portuguesa Maria João Pires, el violinista britànic Daniel Hope, el violoncel·lista madrileny Pablo Ferrández i el pianista maonès Marco Mezquida, als quals s’uneixen conjunts de tant prestigi com la Capella de Ministrers, el Quartet Gerhard, Forma Antiqva, el Kitgut Quartet de Amandine Beyer, el Trío Da Vinci, els cèlebres I Musici, La Maquine –amb el programa familiar ‘Parade. El circ dels valents’-, la Simfònica del Vallès, el quintet Spanish Brass i el Conductus Ensemble.
A més de començar amb la programació, aquest divendres s’inaugurarà al Museu de la Mediterrània l’última etapa de l’exposició ‘De l’Església a l’Auditori’, que documenta les quatre dècades de trajectòria d’aquesta convocatòria imprescindible del panorama estival del país.
- Una de les okupes de Santa Coloma pot perdre el braç per tenir-lo hores dins un bidó de ciment
- Inspecció tècnica de vehicles La nova ITV ja ha arribat a Espanya: així serà a partir d’ara
-
Ofert per
- MOTOGP Marc Márquez torna al quiròfan: operació al braç dret
- Pensionistes Això és el que cobraràs de jubilació amb una nòmina de 1.500 euros al mes
- Anàlisi de l’amnistia Brussel·les desmenteix Bolaños i nega haver expressat «zero preocupació» per la llei d’amnistia
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Nadal a Barcelona Opinions sobre el primer pessebre de Collboni: una aposta «trencadora» entre la tradicional i les de Colau
- Institucions europees ¿Quins passos li falten a Nadia Calviño per presidir el BEI?
- Acció de l’oposició El PSC crea una taula d’experts per supervisar la gestió de la sequera del Govern