Arrencada amb dansa i lírica

Cartell de luxe per celebrar els 40 anys del Festival de Torroella

  • Joyce DiDonato, Jakub Józef Orliński, Joaquín Achúcarro, Maria João Pires, Daniel Hope i I Musici, caps de cartell del certamen empordanès

Cartell de luxe per celebrar els 40 anys del Festival de Torroella

EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
Pablo Meléndez-Haddad

Aquesta nit s’aixeca el teló del Festival de Torroella de Montgrí (Girona) que continua celebrant les seves quatre dècades d’existència, efemèride que es complia l’any passat però que la Covid-19 va impedir commemorar com es mereixia. El cas és que el certamen que dirigeix Montse Faura i organitza Joventuts Musicals d’aquesta localitat empordanesa ha posat aquest estiu tota la carn a la graella per a satisfacció dels seus incondicionals, que degustaran la seva proposta artística fins al 22 d’agost.

Serà Stravinsky i la seva cèlebre ‘Consagració de la primavera’ qui arrencarà la proposta a l’Espai Ter, tot i que no ho farà la immortal partitura en solitari, sinó l’espectacle per al qual va ser concebut, una coreografia. Serà el Ballet Contemporani de Catalunya que dirigeix Miquel G. Font el que doni vida a una obra que serà interpretada a dos pianos per Jordi Masó i Miquel Villalba amb coreografia de Font. La peça es complementa amb ‘Els focs de Sant Joan’, amb música de Robert Gerhard coreografiada també per Miquel G. Font.

Una gran de la lírica

Aquest dissabte debutarà a Torroella una de les grans veus de la lírica internacional, la mezzosoprano Joyce DiDonato, que interpretarà una cantata de Haydn i escenes d’òperes de Vivaldi, Hasse i Händel, debutant a més tres dels cinc ‘Wesendonck Lieder’ de Richard Wagner. En l’apartat vocal també es proposen actuacions del contratenor polonès Jakub Józef Orliński, estrella mediàtica que debuta al Festival el 15 d’agost presentant el seu disc ‘Facce d’amore’, i el grup espanyol La Galanía que, junt amb la soprano Raquel Andueza, celebraran el seu 10è aniversari amb un programa confeccionat amb les preferències musicals dels 15.000 seguidors del conjunt a les xarxes socials. La cita és el 7 d’agost.

Solistes d’excepció

Notícies relacionades

Com no podia ser de cap altra manera, torna al Festival un clàssic de la programació, el pianista Joaquín Achúcarro, i ho fa amb un menú que inclou obres de Brahms, Liszt, Rakhmàninov, Ravel i Scriabin. Hi haurà més solistes d’excepció, com la pianista portuguesa Maria João Pires, el violinista britànic Daniel Hope, el violoncel·lista madrileny Pablo Ferrández i el pianista maonès Marco Mezquida, als quals s’uneixen conjunts de tant prestigi com la Capella de Ministrers, el Quartet Gerhard, Forma Antiqva, el Kitgut Quartet de Amandine Beyer, el Trío Da Vinci, els cèlebres I Musici, La Maquine –amb el programa familiar ‘Parade. El circ dels valents’-, la Simfònica del Vallès, el quintet Spanish Brass i el Conductus Ensemble.

A més de començar amb la programació, aquest divendres s’inaugurarà al Museu de la Mediterrània l’última etapa de l’exposició ‘De l’Església a l’Auditori’, que documenta les quatre dècades de trajectòria d’aquesta convocatòria imprescindible del panorama estival del país.