Guerra judicial

Scarlett Johansson es querella contra Disney per l’estrena de ‘Viuda negra’

  • L’actriu considera que l’exhibició de la pel·lícula a la plataforma de streaming Disney+ constitueix un incompliment de contracte

Scarlett Johansson es querella contra Disney per l’estrena de ‘Viuda negra’

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En un moviment que ha commocionat la indústria del cine, l’actriu Scarlett Johansson ha presentat aquest dijous al Tribunal Superior de Los Angeles una demanda contra la corporació Disney al·legant que la companyia ha violat el seu contracte a l’estrenar la pel·lícula ‘Viuda negra’ de manera simultània a les sales de cine i la plataforma de streaming Disney+. Segons el parer de l’estrella, la maniobra de Disney la privarà d’una part dels guanys que li correspondrien per les recaptacions de la pel·lícula, en què, a més de protagonista, figura com a productora.

El març passat, Disney va anunciar que tenia intenció d’estrenar les seves produccions més destacades del 2021, inclosa ‘Viuda negra’, a la seva plataforma de subscripcions alhora que a les sales per mirar de minimitzar els perjudicis ocasionats per la pandèmia de Covid-19. Segons l’advocat de Johansson, John Berlinski, la companyia ha utilitzat la crisi sanitària com un pretext per multiplicar el nombre de subscriptors de Disney+ i augmentar el valor de les accions de l’empresa, i ho ha fet, a més, «ignorant els contractes dels artistes responsables de l’èxit de les seves pel·lícules».

Un seriós precedent

Notícies relacionades

«Amb tota seguretat –ha declarat Berlinski–, aquest no serà l’últim cas en què els artistes de Hollywood s’enfrontaran a Disney per deixar clar que, siguin quines siguin les pretensions de la companyia, té l’obligació legal de complir els seus contractes».

Estrenada el 9 de juliol, ‘Viuda negra’ ha recaptat fins ara uns 269 milions d’euros als cines de tot el món, una de les xifres més baixes obtinguda fins ara per una producció de Marvel.

Temes:

Marvel Disney