Polèmica

Dimiteix el director i professor teatral Toni Font després de ser acusat d’abusos

  • Font, que ha impartit classes i dirigit obres a l’Institut del Teatre de Vic, Escenari Vic i Teatre l’Atlàntida, ha deixat el seu càrrec de secretari de cultura de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya

Dimiteix el director i professor teatral Toni Font després de ser acusat d’abusos

El Periódico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El director i professor de teatre Toni Font ha dimitit del seu càrrec de secretari de cultura de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) després que aquest cap de setmana el diari ‘Ara’ publiqués un reportatge en el qual diversos alumnes i actors l’acusen d’abusos sexuals.

En un comunicat, l’AADPC «condemna qualsevol tipus d’abús de poder i assetjament sexual en qualsevol àmbit que es produeixi i posa a disposició de qui s’hagi pogut sentir afectat o afectada l’assessorament de l’àrea legal».

A Vic

Toni Font és un director i professor de teatre que desenvolupa la seva activitat professional principalment a Vic (Barcelona), on ha impartit classes i dirigit obres a l’Institut del Teatre de Vic, Escenari Vic i Teatre l’Atlàntida, entre altres espais.

En el reportatge de l’‘Ara’ es recullen una quinzena de testimonis d’alumnes i actors que asseguren haver-se sentit assetjats sexualment per Font o haver-ne patit abusos.

Notícies relacionades

L’AADPC havia fet públic un primer comunicat en el qual reclamava que «es respectés la presumpció d’innocència» i assegurava que «quan es demostri la veracitat o falsedat de les acusacions que es denuncien, l’AADPC prendrà les mesures que consideri oportú».

Davant les crítiques que aquest comunicat ha aixecat a les xarxes socials, l’associació n’ha difós aquest dilluns un altre en el qual lamenten «profundament la interpretació que s’ha fet» i anuncien la dimissió del secretari de cultura.