Crítica de cine

‘Wrong Turn: sendero al infierno’, excursionisme sagnant

  • Protagonitzada per l’espanyola Charlotte Vega, aquesta setena entrega de la franquícia ‘Quilòmetre 666’ no segueix la cronologia de les anteriors, sinó que actua com un sòlid ‘reboot’ de l’original

1
Es llegeix en minuts
Quim Casas

Wrong turn: Sendero al infierno

Direcció:  Mike P. Nelson

Estrena  23 de juliol del 2021

Intèrprets  Charlotte Vega, Emma Dumont, Bill Sage

Durada  109 minuts

★★★  

‘Quilòmetre 666: Desviament a l’infern’ ja era una espècie d’encreuament entre ‘Deliverance’ (John Boorman), ‘La presa’ (Walter Hill) i ‘Las colinas tienen ojos’ (Wes Craven), tres sucosos referents: urbanites o militars nord-americans perduts als confins de l’Amèrica profunda i enfrontats als bel·licosos nadius del lloc o a un grup de caníbals.

Aquella modesta producció ‘slasher’ va tenir l’èxit suficient per generar cinc seqüeles i ara, gairebé dues dècades després de la seva realització, el corresponent i bastant sòlid ‘reboot’, amb protagonisme de l’actriu espanyola Charlotte Vega i coproducció germano-estatunidenca.

Tensió i sang per bandera

Notícies relacionades

El film tarda el just i necessari a entrar en matèria. Juga durant una bona estona amb dos temps alternats fins que aquells dos moments, el que correspon al grup de joves ‘yuppies’ perduts quan feien senderisme als Apalatxes i el de l’obstinada recerca que realitza el pare d’una de les noies, acaben trobant-se.

‘Wrong Turn: sendero al infierno’ utilitza bé els codis del gènere i sap crear una atmosfera tensa i virulenta sense carregar en excés les tintes. En un ‘slasher’ bastant contingut per als temps que corren, certament auster i equànime, però amb tres o quatre seqüències prou torbadores, sagnants i impactants. I un enquadrament final intel·ligent i meravellós el contingut del qual convé no revelar aquí.

Temes:

Cine