Crítica de cine

‘¡A todo tren! Destino Asturias’: Santiago Segura, de viatge amb la família

  • Versió espanyola d’una producció francesa encara per estrenar, aquesta nova comèdia familiar del creador de ‘Torrente’ oscil·la entre l’atrocitat i la diversió

1
Es llegeix en minuts
Quim Casas

‘¡A todo tren! Destino Asturias’

  **

Direcció : Santiago Segura

Intèrprets : Santiago Segura, Leo Harlem, Florentino Fernández, Joaquín Reyes, Luna Fulgencio

Estrena  8 de juliol del 2021

Després de tants anys dirigint pel·lícules de ‘Torrente’, Santiago Segura va fer un considerable gir a la seva trajectòria com a director amb ‘Sin rodeos’, versió espanyola de la comèdia xilena ‘Sin filtro’. Des d’aleshores, el 2018, Segura ha rodat tres pel·lícules més. Les dues entregues de ‘Padre no hay más que uno’, que es basen en l’argentina ‘Mamá se fue de viaje’, que també ha tingut ‘remakes’ a Mèxic i França. ‘A todo tren. Destino Asturias’ és la versió espanyola d’una producció francesa encara per estrenar, ‘Attention au départ’. Més que ‘remakes’, estem al terreny de les franquícies.

Aquesta nova orientació implica també un (lícit) canvi en les seves prestacions com a actor, perquè no és el mateix el caspós Torrente que els atribolats pares de família que encarna ara. I amb aquest canvi dràstic, Segura es doblega als estils domesticats de la comèdia familiar i infantil.

Notícies relacionades

Perquè són tan protagonistes ell i el còmic Leo Harlem, com els nens que han de portar de viatge amb tren a un campament a Astúries. El gir de guió es produeix quan els nens se’n van en un tren i ells dos agafen un altre ferrocarril, en direcció contrària. Es tracta de mostrar les peripècies d’uns i d’altres en paral·lel.

La part dels nens és atroç, amb Florentino Fernández convertit en revisor psicòtic. La part de Segura, Harlem, un adolescent eixelebrat i un convidat sorpresa (David Guapo, el personatge secundari més eficient) té alguns gags divertits. I, sobretot, una escena mitjançant plans llargs i sostinguts de Guapo en la línia de les que filmava Blake Edwards en les seves comèdies.