Art

Picasso entra a la col·lecció del Prado gràcies als nebots de Plácido Arango

El quadro ‘Buste de Femme 43’, propietat de la família de l’empresari hispanomexicà, es mantindrà al museu en dipòsit durant 5 anys

Picasso entra a la col·lecció del Prado gràcies als nebots de Plácido Arango
1
Es llegeix en minuts

Una donació dels nebots de l’empresari hispanomexicà Plácido Arango Arias ha fet possible que el Museu Nacional del Prado incorpori a la seva col·lecció el seu primer Picasso.

Els hereus de Jerónimo Arango Arias, germà més gran del benefactor del Museu de Belles Arts d’Astúries i mort la primavera de l’any passat, han donat a American Friends of the Prado Museum, a través de la seva col·lecció particular, l’Aramont Art Collection, el quadro «Buste de Femme 43», realitzat per Pablo Picasso el 1943.

El Patronat del Prado va acceptar a la seva reunió d’ahir el dipòsit, durant un període de cinc anys, de l’obra.

Notícies relacionades

El president del Patronat del Museu Nacional del Prado, Javier Solana, va manifestar, al terme de la reunió, que «la decisió d’American Friends és, sens dubte, una bona notícia per a tots els espanyols. Un quadro d’un dels nostres grans genis nacionals, fins ara en mans d’una col·lecció privada nord-americana, passa a ser d’accés públic gràcies a la generositat de la família Arango Montull i American Friends i això ens alegra a tots els que estimem l’obra de Picasso, els museus i la cultura». Jerónimo Arango Arias (Mèxic, 1927), titular d’una de les fortunes asturianes més grans a Mèxic, va morir l’abril del 2020 als Estats Units, on residia –el seu germà Plácido havia mort aquell mateix any, al febrer. Jerónimo era el més gran dels fills del matrimoni format per Jerónimo Arango Díaz i María Luisa Arias Fernández, tots dos originaris del municipi de Salas i immigrants a Mèxic, país en el qual van emprendre pròspers negocis familiars, a partir del comerç de teixits i la confecció tèxtil.

Jerónimo Arango Arias es va casar amb Marisa Montull. Havia estudiat als Estats Units, on després es va establir i va crear un imperi empresarial al sector de l’alimentació i l’hostaleria, amb les cafeteries VIPS. Del matrimoni Arango-Montull en queden tres fills: Lucy, Jerónimo i Antonieta.