Guardons

La novel·lista Tània Juste i la poeta Susanna Rafart, protagonistes dels Premis Literaris de Girona

  • El geògraf valencià Pol Castellanos guanya el Carles Rahola d’assaig amb una obra sobre el corredor mediterrani mentre que Pol Castellanos aconsegueix el Ramon Muntaner de novel·la juvenil

La novel·lista Tània Juste i la poeta Susanna Rafart, protagonistes dels Premis Literaris de Girona
1
Es llegeix en minuts

La novel·lista Tània Juste, la poeta Susanna Rafart, el geògraf Josep Vicent Boira i l’escriptor Pol Castellanos han sigut els guanyadors en les diverses categories dels Premis Literaris de Girona, que s’han fallat aquest dimarts, convocats per la Fundació Prudenci Bertrana i que publica Grup 62.

Els guardons s’entregaran en una nit literària, a l’Auditori de Girona, el 21 de setembre, un dia abans que les obres guanyadores arribin a les llibreries.

Tània Juste (Barcelona, 1972) ha guanyat el 54è Premi Prudenci Bertrana de novel·la, dotat amb 30.000 euros, amb ‘Amor a l’art’, on una dona descobreix, als anys 70, Valèria Sans, una pintora brillant i desconeguda del París de principis de segle. L’obra premiada de Juste, autora de novel·les com ‘A flor de pell’ o ‘L’hospital dels pobres’, és una reivindicació de la dona artista al món de l’art.

Poesia, assaig i juvenil

El Premi Miquel de Palol de poesia, dotat amb 2.400 euros, se l’ha emportat Susanna Rafart (Ripoll, 1962), amb el poemari ‘D’una sola branca’, que presenta el recorregut metafòric d’un caminant a través d’una naturalesa boscosa i freda, presidida per la mort i els records.

Notícies relacionades

L’escriptor i geògraf valencià Josep Vicent Boira (Canyamelar, 1963) ha aconseguit el Premi Carles Rahola d’assaig (dotat amb 6.000 euros) gràcies a l’obra ‘La Via Augusta del segle XXI. El corredor mediterrani contra l’Espanya radial’.

En la categoria de novel·la juvenil, el Premi Ramon Muntaner ha reconegut la història que Pol Castellanos (Barcelona, 1971) narra a ‘L’assassina de Venècia’, sobre la Carla, que, acusada de diversos crims, ha de fugir de la ciutat dels canals a través d’una Europa que es dessagna durant la Primera Guerra Mundial.