Amazon vol comprar l’estudi de cine MGM

Amazon vol comprar l’estudi de cine MGM
1
Es llegeix en minuts

Amazon està negociant la compra del mític estudi de Hollywood MGM (Metro Goldwyn Mayer), segons el mitjà The Information, un confidencial de pagament sobre la indústria tecnològica, que cita una font pròxima al cas. Les negociacions, apunten, estan en fase inicial i podrien acabar sense acord. I la companyia que va fundar Jeff Bezos no ha fet declaracions sobre el tema.

L’operació s’inscriuria en l’interès que ha mostrat Amazon per la indústria audiovisual, després de l’èxit de Netflix, que està produint sèries, pel·lícules per a televisió i videojocs.

MGM, fundada el 1924, té un dels catàlegs més grans de la història del cine, amb títols com la franquícia de James Bond, Rocky, ‘La pantera rosa’ o sèries com ‘El cuento de la criada’, ‘Vikingos’ i ‘Fargo’.

L’objectiu d’Amazon seria ampliar l’oferta del seu producte Prime de subscripció. La companyia va triplicar els beneficis en l’últim trimestre.

Notícies relacionades

L’estudi cinematogràfic MGM, que produeix i distribueix els seus films i sèries, està en venda des de l’any passat, quan va contractar dos bancs d’inversió, Morgan Stanley i Lion Tree LLC, per iniciar un procés formal de venda. La valoració de la companyia, llavors, era de 5.500 milions de dòlars, incloent-hi accions i deute.

Anteriorment havia passat per diversos propietaris, entre els quals Sony Corporation, que han hagut de refinançar el deute.

Temes:

Amazon Cine