Crítica

Rossini ja és barceloní

  • El Barcelona Rossini Opera Festival del Romea es va inaugurar dilluns amb una gala lírica

Rossini ja és barceloní
1
Es llegeix en minuts
Pablo Meléndez-Haddad

Diferents vídeos amb salutacions enviades per personalitats rossinianes que no van poder acudir a la inauguració del primer Barcelona Rossini Opera Festival (BROF) van trufar la gala amb què va arrencar aquest nou projecte al Teatre Romea. El tenor i mestre de cant Raúl Giménez és una de les ànimes d’una iniciativa germana de la temporada de la companyia Òpera de Cambra de Barcelona i d’Amics de l’Òpera de Sarrià que acull des de fa set anys el teatre d’aquest barri barceloní. El festival, la programació del qual arribarà al juny al Romea, reposa un parell de les produccions ja presentades a Sarrià –les òperes de Rossini ‘L’occasione fa il ladro’ i ‘La scala di seta’–, a més de recitals, conferències i trobades centrades en l’obra del cigne de Pesaro.

Als vídeos saludaven aquest germà petit del Rossini Opera Festival de Pesaro –ciutat natal del compositor italià i meca del rossinianisme– cantants com Nancy Fabiola Herrera o Alessandro Corbelli, igual com un rossinià acreditat com el director madrileny José Miguel Pérez-Sierra.

Raúl Giménez, la trajectòria del qual va estar lligada íntimament a Rossini, també va participar en la inauguració amb una cançó de Tosti, una vetllada –presentada amb humor i domini per Berta Errando– que va començar amb una espectacular Sara Blanch interpretant ‘Voi la sposa pretendete’, precisament de ‘L’ocasione’, demostrant el seu total domini de l’estil, tornant a impressionar junt amb un també espectacular Carlos Chausson en el duo de ‘Don Pasquale’ de Donizetti, un altre autor belcantista present a la gala. Tots dos van enlluernar tant com un ovacionat Carles Pachón, que va eclipsar amb un ‘Largo al factotum’ de manual.

Notícies relacionades

Entre altres participants, es van moure a molt bon nivell Marina Viotti, Jan Antem, Pau Armengol i Juan Francisco Gatell, que van demostrar la seva experiència sobre les taules. Els pianistes Viviana Salisi i Josep Buforn en van ser uns còmplices exquisits.