Trobada literària

El Festival Barcelona Poesia estendrà els seus versos durant 12 dies

  • El certamen, que se celebrarà del 7 al 18 de maig amb vocació multidisciplinària, homenatjarà Joan Margarit i recordarà Felícia Fuster, Joan Triadú i Josep-Ramon Bach

  • La trobada comptarà amb Kae Tempest, Mario Montalbetti, Alba Cid, Enrique Falcón i Arnau Pons, entre d’altres, i recuperarà el Festival Internacional de Poesia, que portarà al Palau de la Música autors com Athena Farrokhzad i Miren Agur Meabe

El Festival Barcelona Poesia estendrà els seus versos durant 12 dies
1
Es llegeix en minuts

El Festival Barcelona Poesia, que se celebrarà del 7 al 18 de maig, comptarà amb la participació, entre d’altres, de Kae Tempest, Mario Montalbetti, Alba Cid, Enrique Falcón, Arnau Pons, Miren Agur Meabe, Joana Gomila i Fiston Mwanza.

El certamen, que arriba a la seva 24a edició, homenatjarà Felícia Fuster i Joan Triadú en el centenari del seu naixement i també recordarà especialment Joan Margarit, mort fa poc, i l’investigador i poeta Josep-Ramon Bach. A més, l’últim dia, el 18 de maig, es recupera el Festival Internacional de Poesia al Palau de la Música Catalana, que torna amb la seva 36a edició després del parèntesi de l’any passat. Hi participaran Miren Agur Meabe, Jaume Coll Mariné, Athena Farrokhzad, Samantha Barendson i Fiston Mwanza Mujila.

Música, dansa i arts plàstiques

El Barcelona Poesia manté la seva vocació multidisciplinària amb activitats que agermanen els versos amb la música, la dansa i les arts plàstiques amb la reflexió com a fil conductor. Per assistir al festival serà necessària la reserva d’entrades (fins a dues per persona).

Amb la voluntat d’estimular la reflexió, el programa del festival conté activitats que aborden la relació de la poesia amb conceptes universals, una selecció de joves poetes declamaran els seus versos al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i diverses taules rodones analitzaran el paper de les revistes de poesia.

Recital de Kae Tempest

Notícies relacionades

El festival contindrà un recital de la ‘spoken word’ britànica Kae Tempest, una conversa amb la brasilera Angélica Freitas, veus poètiques com la del basc Hasier Larraetxea i les poetes Chus Pato i Alba Cid.

Un dels plats forts del festival serà l’estrena a Catalunya de ‘Cant Espiritual’, on Carles Dénia porta al segle XXI l’obra d’Ausiàs March, que també comptarà amb l’espectacle ‘Mongongo’, una trobada entre la improvisació i el ‘free jazz’.

Temes:

Poesia