delinqüent cultural

Així actuava el lladre de llibres en sèrie de Barcelona

  • El lladregot va ser detingut en una llibreria quan portava amagats set llibres

Així actuava el lladre de llibres en sèrie de Barcelona
1
Es llegeix en minuts

Mitjana edat, ben vestit, educat, el seu mètode per robar llibres en diferents llibreries de Barcelona i voltants no aixecava sospites. Actuava sempre igual: comprava un llibre, demanava que li emboliquessin i aprofitava aquell moment per buidar discretament les prestatgeries. Per a això utilitzava un abric amb múltiples butxaques interiors dissenyades exclusivament per a aquesta finalitat. La notícia va saltar a la cadena SER, val la pena escoltar el seu excel·lent reportatge.

Els forats a les prestatgeries de les llibreries van posar en alerta un grup de llibreters, que es van organitzar a través de WhatsApp. Entre els quals, responsables de la llibreria LaGarba o Farenheit de la Barceloneta. Algú estava robant llibres repetidament, ¡s’havia de prestar atenció! En el moment de la seva detenció, a la llibreria Farenheit, portava set llibres amagats al seu abric.

Notícies relacionades

Va negar que es dediqués a la venda de segona mà o a robar per encàrrec. Va al·legar que patia un problema de cleptomania. «Pensava que havíem guanyat un bon client perquè venia cada set o deu dies, i no. No era un bon client, era un bon lladre», afirma Xavier Noya, responsable de la llibreria La Garba, que calcula

en 400 euros el valor dels llibres sostrets.