delinqüent cultural

Així actuava el lladre de llibres en sèrie de Barcelona

  • El lladregot va ser detingut en una llibreria quan portava amagats set llibres

Així actuava el lladre de llibres en sèrie de Barcelona
Es llegeix en minuts

Mitjana edat, ben vestit, educat, el seu mètode per robar llibres en diferents llibreries de Barcelona i voltants no aixecava sospites. Actuava sempre igual: comprava un llibre, demanava que li emboliquessin i aprofitava aquell moment per buidar discretament les prestatgeries. Per a això utilitzava un abric amb múltiples butxaques interiors dissenyades exclusivament per a aquesta finalitat. La notícia va saltar a la cadena SER, val la pena escoltar el seu excel·lent reportatge.

Els forats a les prestatgeries de les llibreries van posar en alerta un grup de llibreters, que es van organitzar a través de WhatsApp. Entre els quals, responsables de la llibreria LaGarba o Farenheit de la Barceloneta. Algú estava robant llibres repetidament, ¡s’havia de prestar atenció! En el moment de la seva detenció, a la llibreria Farenheit, portava set llibres amagats al seu abric.

Notícies relacionades

Va negar que es dediqués a la venda de segona mà o a robar per encàrrec. Va al·legar que patia un problema de cleptomania. «Pensava que havíem guanyat un bon client perquè venia cada set o deu dies, i no. No era un bon client, era un bon lladre», afirma Xavier Noya, responsable de la llibreria La Garba, que calcula

en 400 euros el valor dels llibres sostrets.