Denúncia per vexacions

L’Institut del Teatre condemna tot abús de poder a la seva escola de dansa

La institució reitera el seu compromís «per evitar que es produeixi aquest tipus d’actitud dins de la institució» després de la denúncia d’alumnes a EL PERIÓDICO

BARCELONA 13 04 2021 Icult  Los alumnos del Centre Profesional Dansa del Institut del Teatre protestan con una performance en el atrio del centro  No quieren que se vea sus caras  Cubriran sus caras con carteles en los que denuncian el trato de los profesores con frases que han escuchado de ellos  Institut del Teatre  Placa Margarida Xirgu  FOTO de RICARD CUGAT

BARCELONA 13 04 2021 Icult Los alumnos del Centre Profesional Dansa del Institut del Teatre protestan con una performance en el atrio del centro No quieren que se vea sus caras Cubriran sus caras con carteles en los que denuncian el trato de los profesores con frases que han escuchado de ellos Institut del Teatre Placa Margarida Xirgu FOTO de RICARD CUGAT / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

L’Institut del Teatre ha condemnat aquest divendres «qualsevol pràctica inadequada d’abús de poder» que hagi pogut succeir al Conservatori Professional de Dansa, integrat en aquesta institució, i ha mostrat el seu suport als alumnes que hagin patit aquest tipus d’intimidació.

En un comunicat, l’Institut del Teatre fa referència a les informacions aparegudes avui a ‘El Periódico de Catalunya’ i en les quals alumnes i exalumnes del Conservatori denuncien abús de poder i vexacions per part de diversos professors.

El diari recull testimonis de joves que asseguren que docents d’aquesta institució els han dirigit, en més d’una ocasió, frases vexatòries, que els han provocat danys emocionals i psicològics.

Referent a això, l’Institut del Teatre ha reiterat el seu compromís «per evitar que es produeixi aquest tipus d’actitud dins de la institució» i ha expressat la seva «solidaritat amb els alumnes que s’han vist afectats per aquestes situacions».

Aquesta notícia arriba després de la polèmica aixecada per les denúncies d’abús de poder i assetjament sexual que van obligar l’Institut del Teatre a apartar de la docència el director teatral Joan Ollé i l’equip directiu a dimitir.

«Comportaments inadmissibles»

L’Institut ha remarcat que la nova direcció, nomenada fa només dues setmanes, «continua treballant per a l’adopció de les mesures i els mecanismes pertinents amb la màxima celeritat, amb l’objectiu d’acabar amb aquests comportaments inadmissibles».

En aquest sentit, «s’ha elaborat un dossier de bones pràctiques en dansa que pròximament es traslladarà al professorat, alumnat i diversos col·lectius per a la presentació d’esmenes», ha afegit.

També s’està treballant en «la configuració d’un comitè d’ètica permanent i en l’elaboració d’un marc deontològic institucional».

Notícies relacionades

A més, l’escola de dansa disposa d’una psicopedagoga a jornada completa des del 2000 i l’escola superior de dansa i teatre ofereix un servei de dietètica i nutrició, que «també ha atès alumnes del Conservatori Professional de Dansa, derivats a petició del departament de Salut de l’escola».

L’Institut del Teatre ha recalcat que el Conservatori compta amb 63 professors, dels quals «la immensa majoria fa la seva feina amb la professionalitat requerida des de fa molts anys».