Arrencada poderosa

Albert Pijuan i Camila Sosa guanyen els primers premis Finestres de narrativa en català i en castellà

Albert Pijuan i Camila Sosa guanyen els primers premis Finestres de narrativa en català i en castellà
1
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La nova llibreria barcelonina Finestres, que obrirà les portes al públic aquest dijous, en vigílies de Sant Jordi, ha anunciat els guanyadors de la primera edició dels seus premis de narrativa en català i en castellà, dotats tots dos amb 25.000 euros. Es tracta, respectivament, de ‘Tsunami’ (Angle), d’Albert Pijuan (Calafell, 1985), i de ‘Las malas’, de Camila Sosa (Córdoba, Argentina, 1982).

Els premis Finestres de narrativa s’atorguen a obres publicades al llarg de l’any natural anterior al qual es concedeixen, amb la intenció de donar una segona vida a grans llibres que hagin pogut passar desapercebuts. El jurat del premi Finestres de narrativa en català està format per Anna Guitart, Mara Feye Lethem, Pere Antoni Pons, Manel Ollé i Marina Espasa. El jurat del premi Finestres de narrativa en castellà està format per Jordi Costa, Mathias Énard, Mariana Enríquez, Carlos Zanón i Camila Enrich.

El jurat ha qualificat ‘Tsunami’ com una «novel·la salvatge i grotesca sobre el turisme de masses». Pel que fa a ‘Las malas’, l’ha definit com «un text sòlid i transgressor sobre la construcció de la identitat».

La llibreria Finestres obrirà aquest dijous el seu espai de 531 metres quadrats al carrer de la Diputació, 249, amb 35.000 referències i 42.000 unitats. Més endavant obrirà un altre espai amb una 15.000 referències just davant.

Notícies relacionades

Àurea Perelló i Mireya Valencia són les responsables de la llibreria, mentre que Kiko Amat, Marina Espasa i Camila Enrich estan al capdavant de l’àmplia programació cultural. El projecte està impulsat per l’empresari Sergi Ferrer-Salat.

Finestres és, per la seva magnitud i ambició, un punt i a part dins del ‘boom’ d’obertures de llibreries que viu Catalunya en plena pandèmia.