Escumós de pel·lícula

El cava Juvé i Camps és l’única marca esmentada en l’orgia etílica ‘Otra ronda’

El Reserva de la Família cobra protagonisme a l’últim film del danès Thomas Vinterberg

El cava Juvé i Camps és l’única marca esmentada en l’orgia etílica ‘Otra ronda’
2
Es llegeix en minuts

A l’última pel·lícula del director danès Thomas Vinterberg ,‘Otra ronda’, en la qual els seus quatre protagonistes posen en pràctica la teoria d’un controvertit psiquiatre –en virtut de la qual mantenir certs nivells d’alcohol en sang fa que siguis més creatiu, estiguis més relaxat i, en definitiva, milloris la teva relació amb el món– apareixen una infinitat de marques de cervesa, vi i tot tipus d’espirituosos i destil·lats.

Però crida l’atenció, i molt, que entre tanta ampolla l’única marca que és esmentada, i també visiblement mostrada, és l’empresa catalana Juvé i Camps.

Cava per menjar

El moment arriba gairebé al final del film, quan els quatre amics van a menjar i, una vegada asseguts a la taula, el maître entra a la cuina demanant a viva veu «vull un Juvé i Camps». Un cambrer treu llavors quatre copes i en la següent seqüència es pot veure un primer pla d’una ampolla de Juvé i Camps Reserva de la Família bolcant el seu apreciat contingut a les copes dels comensals.

Una circumstància, o si prefereix anècdota, que per a l’empresa catalana ha suposat «tota una sorpresa» i que qualifica d’«absoluta casualitat», ja que desconeixien l’elecció d’un dels seus productes insígnia, tant a Espanya com a Europa, per part del director danès

Una elecció que ha agafat també per sorpresa el distribuïdor a Dinamarca de la marca catalana, ja que ignorava, així mateix, la situació.

«No és la primera vegada que els nostres productes apareixen en pel·lícules i sèries, però mai com en aquesta ocasió», assegura la responsable de comunicació de Juvé i Camps.

Notícies relacionades

Sobre els motius de l’elecció, l’executiva apunta a la possible preferència de Vinterberg (‘La celebración’, ‘La caza’) pel cava de Juvé i Camps o la important incidència de la marca en el mercat europeu, i més concretament en el mercat danès, on el Reserva de la Família (92 punts a la guia Parker i amb una relació qualitat preu excel·lent) es troba entre els 10 escumosos més valorats pels consumidors danesos. 

Patates gallegues a ‘Paràsits’

No és la primera vegada que un producte alimentari espanyol cobra rellevància en una pel·lícula internacional; es pot recordar en aquest sentit el cas de les patates fregides Bonilla a la Vista, fabricades a Arteixo (la Corunya), que es van colar a l’oscaritzat film sud-coreà ‘Paràsits’ de Bong Joon-ho. Una aparició promoguda, igual com la del cava català, per l’èxit de les seves exportacions, ja que gairebé el 10% de la producció de les patates fregides gallegues s’exporta al país asiàtic.

Temes:

Dinamarca Cine