Premis Enderrock

Stay Homas guanya els Premis de la Música Catalana amb tres guardons

Barcelona 09 12 2020 Icult Retrato a Stay Homas  que publica primer disco  AUTOR  JORDI OTIX

Barcelona 09 12 2020 Icult Retrato a Stay Homas que publica primer disco AUTOR JORDI OTIX / JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts

El trio barceloní sorgit del confinament Stay Homas s’ha convertit en guanyador dels Premis de la Música Catalana després d’obtenir tres dels guardons de la votació popular. Els reconeixements han sigut en les categories de millor cançó de pop-rock per ‘The Bright Side’, millor artista revelació i millor directe.

En l’entrega dels premis, que s’ha celebrat a l’Auditori de Girona, els cantants Sílvia Pérez Cruz i Miki Núñez, així com la banda Búhos, han obtingut dos guardons respectivament, també atorgats pel públic.

Pérez Cruz s’ha imposat en el millor disc de cançó d’autor amb ‘Farsa (Género imposible)’ i de jazz per ‘MA: Live in Tokio’, que va gravar amb Marco Mezquida.

Miki Núñez s’ha imposat en la millor cançó d’autor per ‘No m’ho esperava’ i millor disc en llengua no catalana per ‘Iceberg’, mentre que Búhos ho ha fet en la de millor artista i millor videoclip per ‘El dia de la Victòria’.

Homenatge a Guillermina Motta

Entre la quinzena de guardons de votació popular que s’han revelat aquest dijous destaca també l’atorgat a Txarango pel millor disc de pop-rock amb ‘De vent i ales’.

El premi d’honor ha sigut per a Guillermina Motta i també s’han entregat els que decideix la crítica i que ja s’havien anunciat prèviament amb Pau Vallvé reconegut per millor disc amb ‘La vida és ara’ i Sidonie com a millor artista.

Notícies relacionades

La gala ha servit també perquè Oques Grasses hagi rebut dos discos d’or per ‘Fans del Sol’ i ‘Sta guai’ i un de platí per ‘In The Night’, i després han presentat el tema ‘Vull petar-ho’ com a avanç del seu cinquè àlbum, que es publicarà a mitjans de maig.

A l’Auditori de Girona hi ha acudit el vicepresident en funcions de la Generalitat, Pere Aragonès, i la presidenta del Parlament, Laura Borràs, entre altres autoritats.