Als 79 anys

Mor per coronavirus Henry Stephen, el cantant de ‘Mi limón, mi limonero’

El veneçolà era un dels pioners del rock and roll al seu país

1
Es llegeix en minuts

El cantant veneçolà Henry Stephen, mundialment famós pel seu tema ‘Mi limón, mi limonero’ i considerat un dels pioners del rock and roll al país, ha mort als 79 anys per Covid-19, segons han confirmat autoritats. «Entristeix confirmar la marxa d’un gran: Henry Stephen, músic i actor veneçolà, que es va guanyar el carinyo i admiració de diverses generacions dins i fora del nostre país. Un revolucionari de 79 anys amb energies i projectes que va truncar la Covid-19», ha dit el ministre de Cultura del país caribeny, Ernesto Villegas, a Twitter.

El cantautor estava ingressat a l’Hospital Militar de Caracas des de l’1 d’abril, d’acord amb notícies de mitjans locals, després que el seu nivell d’oxigen en sang caigués per sota del 80%.

Stephen va néixer el 15 de juliol de 1941 a la ciutat de Cabimas, on el seu pare, oriünd de Granada, treballava per a una companyia petrolera.

Notícies relacionades

Allà, va conèixer treballadors petrolers nord-americans que el van acostar a la música rock, un gènere que Stephen desenvoluparia en diverses agrupacions locals en la dècada de 1960.

Però el seu nom va ressonar amb força en el món musical quan, com a solista, va llançar el disc ‘Mi limón, mi limonero’, que el 1968 es va convertir en un èxit comercial gràcies a la popularitat del seu tema promocional, que compartia el nom de la placa.

Temes:

Obituaris