Premis de Hollywood

Oscar 2021: les 5 pel·lícules favorites

’Mank’ està al capdavant en nombre de nominacions (10), però tindrà duríssims rivals a la categoria de millor film, en especial ‘Nomadland’ i ‘Minari. Historia de mi familia’

Oscar 2021: les 5 pel·lícules favorites
2
Es llegeix en minuts
Nando Salvà

’Nomadland’

Els 80 guardons que Chloe Zhao porta guanyats en els últims mesos deixen clar el poder captivador del seu tercer llargmetratge, però aquest no és l’únic motiu pel qual és el gran favorit a les dues categories principals, Millor Pel·lícula i Millor Direcció. Fins ara, només una pel·lícula dirigida per una dona ha guanyat algun d’aquests premis, i cap de dirigida per una dona no caucàsica. L’Acadèmia no deixarà escapar l’oportunitat de reparar aquest error.


’Mank’

Pertany a un subgènere de pel·lícules que als membres de Hollywood els agrada recompensar: les que parlen d’ells mateixos. Però el seu recorregut per la temporada de premis està sent menys triomfal del que mesos enrere es preveia; les seves sis nominacions als Globus d’Or, sense anar més lluny, es van traduir en zero premis. Tot apunta que el 25 d’abril sí que guanyarà alguna estatueta, però probablement no seran de les que es reparteixen al final de la nit.


’El padre’

El seu retrat d’una ment en procés inexorable de deteriorament és devastador, i aquest és el seu gran hàndicap, almenys de cara a la batalla a la categoria reina; probablement és una pel·lícula massa depriment per als acadèmics, que solen decantar-se per històries més reconfortants. I tot i que molts feien guanyador Anthony Hopkins a la categoria de Millor Actor, l’Acadèmia no resistirà la temptació de concedir-lo pòstumament a Chadwick Boseman.


‘Minari. Historia de mi familia’

Notícies relacionades

És una pel·lícula magnífica les possibilitats de la qual, això sí, es veuen seriosament minvades per la presència entre els seus rivals de ‘Nomadland’, que es fa diverses preguntes similars –què significa ser un ‘outsider’, com es defineix la idea de llar– i per a fer-ho ofereix més sofisticació formal i conceptual. Tampoc Steve Yeun sembla tenir opcions a la categoria de Millor Actor, malgrat que cap dels altres nominats mereix el premi més que ell. 


’El juicio de los siete de Chicago’

És un drama d’època políticament conscienciat, que estableix paral·lelismes amb l’aquí i ara i que no té miraments a l’hora de donar lliçons de progressisme o d’onejar la bandera del patriotisme liberal; en altres paraules, un tipus de pel·lícula que els votants se senten bé premiant. Les seves possibilitats, en tot cas, es concentren en la categoria de Millor Guió Original. L’Acadèmia ja ha demostrat adorar la ploma d’Aaron Sorkin.

Temes:

Oscars Cine