Festival de dansa

El Sismògraf 2021 s’adapta a la pandèmia

Baró d’Ével i Humanhood destaquen a la programació amb una trentena de propostes, del 8 al 30 d’abril

El Sismògraf 2021 s’adapta a la pandèmia
1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

La nova edició del Sismògraf, festival de dansa d’Olot, se celebrarà aquest 2021 d’una manera diferent a causa de la pandèmia. En lloc de concentrar-se en quatre dies, aquesta plataforma d’exhibició i contractació d’espectacles es repartirà en tres caps de setmana i en una desena de poblacions de la Garrotxa, entre el 8 i el 30 d’abril. Objectiu: evitar aglomeracions. La majoria de propostes seran a l’aire lliure, una cosa que permetrà comptar amb bastant públic. El dolent és que «no hi ha pla b en cas que plogui», explica Tena Busquets, directora artística del Sismògraf. Al cartell d’aquest any hi ha propostes de molts tipus, algunes de més pròximes al circ contemporani, amb Baró d’Ével i el seu aclamat ‘Là’ (Teatre Principal d’Olot, 29 i 30 d’abril), altres al flamenc més contemporani amb el col·lectiu LaboratoriA (Sala El Torín, 24 d’abril).

Notícies relacionades

A molts espectacles els intèrprets dialoguen amb objectes. A ‘Street Pantone’, una peça dels francesos Promenade d’Artiste, un ballarí juga amb teles de 30 metres de llarg (Pati de l’Hospici, 9 i 10 d’abril). Humanhood oferirà a la plaça de toros d’Olot dues propostes dedicades a la lluna: ’Orbis’ i ‘Sphera’. La companyia danesa Recoil Performance Group presentarà ‘As I collapse’ sense moure’s del seu país. El públic podrà seguir-ho des d’una sala del festival o des de casa però per presenciar-ho hauran de tenir amb ells una alga lluminosa que enviaran als qui decideixin seguir-ho des de casa. També destaca la presentació de la coreografia de Thomas Noone ‘Cinc maneres de matar el temps’ (Pista d’atletisme, 10 d’abril) o l’estrena d’’Aloha from Hawaii’, una creació de Mar Gómez i Vero Cendoya inspirada en Elvis Presley.

Aquest any la jornada de programadors serà virtual. Se celebrarà el primer dia i servirà també per al llançament del projecte europeu ‘Big Pulse Dance Alliance’, del qual formen part dotze festivals relacionats amb la dansa que propulsarà el Sismògraf a nivell internacional.

Temes:

Dansa Sismògraf