Decisió del consistori

Montserrat Iniesta, destituïda com a directora del Centre Cultural del Born

  • L’Ajuntament al·lega a «disfuncions en la gestió», tant d’«implementació del projecte cultural com de la gestió interna de l’equipament».

Montserrat Iniesta, destituïda com a directora del Centre Cultural del Born
1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha destituït l’antropòloga i museòloga Montserrat Iniesta com a directora d’El Born Centre de Cultura i Memòria (El Born CCM) i ha iniciat el procés per seleccionar una nova direcció per a l’espai. Jordi Rabassa, regidor de Memòria Democràtica, ha manifestat en roda de premsa que la decisió de prescindir de Montserrat Iniesta, directora d’El Born CCM des del 2017, respon a «disfuncions en la gestió del centre, tant d’implementació del projecte cultural com de la gestió interna de l’equipament.»

En un comunicat, l’Ajuntament ha assenyalat que amb aquesta decisió persegueixen l’objectiu de «consolidar aquest equipament com a espai de memòria de referència de la ciutat de Barcelona». El consistori ha aclarit que «s’estan acabant de redactar les bases del nou concurs i la voluntat és poder convocar-lo a la primavera». L’Ajuntament ha explicat que «el principal objectiu de la nova direcció serà el d’implementar el pla estratègic existent», document que marca les línies estratègiques per al centre cultural entre els anys 2018 i 2023.