Assetjament a l’Institut del Teatre

Joan Ollé reivindica el seu «dret a la presumpció d’innocència» després de les acusacions

  • El director teatral diu que vol aclarir els fets davant els òrgans del centre

Joan Ollé reivindica el seu «dret a la presumpció d’innocència» després de les acusacions
2
Es llegeix en minuts

El director teatral i ja exdocent de l’Institut del Teatre, Joan Ollé, ha reivindicat «el dret a la presumpció d’innocència, tan fonamental com la llibertat de premsa» després de les acusacions de presumpte assetjament sexual i abús de poder durant 30 anys quan era professor en aquesta institució.

En un comunicat remès aquest dimarts al programa de la cadena SER ‘Aquí, amb Josep Cuní’, on col·laborava, ha agraït les mostres de recolzament que diu haver rebut i ha lamentat que ja se l’hagi jutjat per part de l’opinió pública: «No vull entrar en el ball d’aquest judici paral·lel, mediàtic i de xarxes socials, malgrat que la condemna ja ha sigut dictada.»

Ollé, que aquest dilluns va ser apartat de la docència, ha expressat la seva voluntat de col·laborar per resoldre els fets: «No vull cap altra cosa que comparèixer al més aviat possible davant els òrgans competents de l’Institut del Teatre i de la Diputació de Barcelona per aclarir aquest assumpte».

Notícies relacionades

La Junta de l’Institut del Teatre va acordar «iniciar el protocol» per a casos de denúncies d’assetjament publicats pel diari ‘Ara’, és a dir, obrir una investigació interna de la Comissió de Prevenció i Investigació d’assetjaments. La comissió va rebre l’encàrrec d’investigar les «diverses acusacions» que recull la investigació de l’esmentat mitjà i que assenyalen principalment tres professors de la casa.

Després d’«apartar cautelarment» Ollé, la Junta va ser la creació d’una «oficina d’acompanyament» perquè els alumnes puguin expressar «el que potser a una aula, o directament a la direcció, no vulguin o puguin explicar». També s’organitzaran unes jornades de reflexió amb altres ens del sector. «Amb els alumnes hem conclòs que el protocol és una eina imprescindible, però que per motius ‘x’, o perquè nosaltres no li hem donat la publicitat necessària, no el coneixien», va assegurar la directora del centre Magda Puyo. Aquesta va admetre que malgrat els casos denunciats ara a través de la premsa, des que és directora de l’Institut del Teatre només s’ha registrat una «queixa escrita» l’any 2016 amb què la direcció «va actuar, sense el resultat que s’esperava «. La setmana passada se li’n va sumar una altra «que ja està a la Comissió», va informar. Aquesta queixa es va presentar divendres i afecta també Joan Ollé, segons van confirmar a l’ACN alumnes de l’Institut del Teatre.