Programació ambiciosa

El Guitar BCN ressorgeix amb una allau de concerts

El festival, que obre aquest divendres amb Xoel López al Palau, ofereix 58 actuacions, incloent set artistes internacionals i contemplant escenaris que estan inactius des de fa gairebé un any, com el Palau Sant Jordi i Razzmatazz

El Guitar BCN ressorgeix amb una allau de concerts
2
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

Un total de 58 concerts, incloent set noms internacionals, donen cos a la que es perfila com la programació més ambiciosa dels pròxims mesos a Barcelona. Un Guitar BCN que obre aquest divendres el corunyès Xoel López (ex-Deluxe) amb la posada en escena de ‘Si mi rayo te alcanzara’ en un Palau de la Música adaptat al 50% d’aforament.

El Guitar BCN fa de la sala Barts un punt neuràlgic, juntament amb places com el Palau i el Liceu, i aposta per la incorporació d’escenaris que estan inactius des de fa gairebé un any, el Palau Sant Jordi, on té previst actuar Carlos Sadness (20 de març), Razzmatazz, Apolo i Luz de Gas. Respecte al Sant Jordi, el festival treballa en un format per a 3.500 persones que es distribuiran en set sectors de 500 assistents cada un.

 

Sessions multiplicades

 

Barts és la sala que allotjarà més concerts, i allà multiplicaran les sessions artistes com Pau Vallvé (una el 4 de març i dues el 7), Second (dos concerts el 20 de març), Nil Moliner (dos el 26 de març i dos més el 28, més un cinquè bolo el 29 de maig al Sant Jordi Club), La M.O.D.A. (dos el 28 d’abril i dos més el 29) i Juanito Makandé (dues sessions el 27 de maig). Passaran per l’escenari del Paral·lel artistes com Clara Peya (25 de febrer), Mala Rodríguez (19 de març), Judit Neddermann (27 de març), Joan Miquel Oliver (8 d’abril), Los Secretos (16 d’abril), Ferran Palau (24 d’abril), Suu (7 de maig), M Clan (20 de maig) i Lildami (5 de juny).

India Martínez passarà per l’Auditori del Fòrum (dues sessions el 13 de març), Coque Malla viurà el seu primer Liceu (5 de maig), i al Palau recalaran Iván Ferreiro (10 de març), Arnau Griso (24) i Andrés Suárez (7 de maig). L’Apolo preveu apujar la persiana el 16 d’abril amb Daniel Sabater, al qual seguiran Marcel i Júlia (29), Meritxell Neddermann (28 de maig) i Ciao Marina (30), i Luz de Gas compta amb els californians The Milk Carton Kids (8 de juny). El Guitar BCN comprèn la parcel·la Flamencat, amb quatre concerts al Palau Robert, i el cicle de xerrades ‘Meet the artist’ a Casa SEAT, amb Carlos Sadness, Rozalén i Santi Balmes.

 

Visites internacionals

 

Notícies relacionades

El capítol més delicat és el dels artistes internacionals. Joan Roselló deixa clar que, si parlem de «gires que moguin set o vuit tràilers creuant fronteres», en aquest 2021 «no n’hi ha ni una de programada». Però hi ha marge, afirma, per als artistas «amb una mobilitat que no depengui tant d’una gira i que puguin funcionar amb agilitat». Aquí hi ha Nouvelle Vague (24 de març, Barts), Kevin Johansen (23 d’abril, Razzmatazz), Danny Ocean (16 de juny, Barts) i Zucchero (13 juliol, Palau), als quals se sumen, desplaçats a la tardor, Eleftheria Arvanitaki (15 d’octubre) i Charlie Cunningham (22), tots dos a Barts. Els concerts de Joe Satriani, Ligabue i Pat Metheny queden postergats al 2022.

 

Temes:

Música Concerts