Crítica de cine

‘Mi niña’: la filla més estimada

  • Itinerari vivencial d’una mare i la seva última filla davant els canvis provocats per l’entrada a la universitat

1
Es llegeix en minuts
Quim Casas

'Mi niña': La filla més estimada

'Mi niña'

Directora  Lisa Azuelos

Any  2019

Estrena  29 de gener del 2021

  * * *

La directora Lisa Azuelos, filla de la cantant Marie Laforêt, va treballar un bon argument fa 12 anys amb ‘Bienvenido al mundo de LOL’, una comèdia dramàtica sobre les relacions d’una adolescent petitburgesa amb la seva mare de la qual Azuelos va rodar un ‘remake’ nord-americà amb Miley Cyrus i Demi Moore. El seu últim film, ‘Mi niña’, incideix en una línia similar. Una adolescent parisenca està a punt d’iniciar els seus estudis universitaris al Canadà i la seva mare no sap gaire bé com encarar la situació.

Notícies relacionades

La pel·lícula, que oscil·la entre moments d’innegable tendresa, alguna tensió dramàtica sense clímax tràgic i tocs de comèdia efusiva, ho explica gairebé tot des de la perspectiva de la mare (una adequada interpretació de Sandrine Kiberlain) sense descuidar l’itinerari vivencial de la filla i els seus dubtes, la relació que manté amb els seus germans grans i el lleuger paper de contrapunt que juguen les amigues de la mare i algun amant ocasional.

El resultat és una pintura amable d’una situació complexa. No hi ha conflictes severs, però sí es percep la melancolia d’una dona adulta per un món que acaba definitivament amb l’adeu de la seva filla més estimada.