Canvi de mestre

Dudamel dirigirà ‘Otello’ al Liceu

  • El director veneçolà substituirà a l’orquestra Ricardo Frizza en les onze funcions previstes a partir del 27 de març

Dudamel dirigirà ‘Otello’ al Liceu
1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

L’aclamat mestre veneçolà Gustavo Dudamel, director de l’Orquestra Filharmònica de Los Angeles, dirigirà al Liceu totes les funcions d’‘Otello’, de Verdi, en substitució del mestre Riccardo Frizza, que està a l’orquestra amb ‘Los cuentos de Hoffman’ al Liceu actualment i ha suspès la seva participació a ‘Otello’ per motius d’agenda. Ahir dimecres el Liceu ja va anunciar importants canvis respecte a aquest títol ja que en lloc de la producció de la Royal Opera House de Londres dirigida escènicament per Robert Carsen se’n muntarà una altra de procedent de l’Òpera de Munic, amb posada en escena d’Amélie Niermeyer.

El títol verdià basat en l’obra de Shakespeare comptarà amb un total d’onze funcions, totes incloses en abonaments del Gran Teatre, del 27 al 31 de març i del 6 al 14 d’abril. Les entrades sortiran a la venda preferent als abonats amb un 20% de descompte el 26 de febrer a les 10 del matí. La venda general s’obrirà el 2 de març a la mateixa hora.

Segona col·laboració

Notícies relacionades

Aquesta és la segona vegada aquesta temporada que Dudamel dirigirà la Simfònica del Liceu després del seu debut al coliseu amb ‘Il trovatore’, en versió concert, l’octubre passat. En aquesta ocasió, el director veneçolà dirigirà l’Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre, amb un repartiment de luxe format per Gregory Kunde, Jorge de León, Carlos Álvarez, Zeljiko Lucic, Krassimira Stoyanova i Eleonora Buratto.

Amb aquesta substitució Dudamel reafirma el seu compromís amb el Gran Teatre on en un futur també dirigirà ‘La flauta mágica’, de Mozart, amb un repartiment que comptarà, entre altres, amb el tenor Javier Camarena. Reunir les millors veus, batutes i directors d’escena del panorama internacional és l’objectiu del director artístic del Liceu, Víctor García de Gomar. Per ara, i malgrat la pandèmia, ho està complint.