Els premis de l’Acadèmia del cine espanyol

Goya 2021: així són les cinc candidates a la millor pel·lícula

‘Adú’, ‘Ane’, ‘La boda de Rosa’, ‘Las niñas’ i ‘Sentimental’ competiran pel guardó el 6 de març

Goya 2021: així són les cinc candidates a la millor pel·lícula
2
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

L’Acadèmia del cine espanyol ha donat a conèixer aquest dilluns 18 de desembre la llista de nominats dels premis Goya 2021. A continuació, un apunt sobre cadascuna de les cinc candidates a millor pel·lícula. Els guanyadors es coneixeran el 6 de març.

‘Adú’ (13 nominacions)

La segona pel·lícula de Salvador García Calvo (després de ‘1898. Los últimos de Filipinas’) gira entorn de la immigració i la relació entre el Primer i Tercer Món i la seva manera de mirar-lo per sobre de l’espatlla. Conté tres històries, però la més emotiva és la d’un nen que comença un viatge de supervivència per tot el continent africà fins a arribar al nostre país. És una d’aquestes pel·lícules amb missatge, conté massa subratllats, però resulta d’allò més honesta. 

adu / periodico

‘Ane’ (5 nominacions)

Que l’‘opera prima’ de David Pérez Sañudo s’hagi colat en la categoria estrella és, sens dubte, una de les millors sorpreses que ens tenia reservades aquestes nominacions. Tracta un tema incòmode (la ideologia i les ferides del terrorisme en la societat basca), la relació matern filial que es presenta no resulta gens òbvia, hi ha una barreja interessant de gèneres, és provocadora, la seva posada en escena és plena de troballes i compta amb una interpretació de magistral de Patricia López Arnaiz.  

ane / periodico

‘La boda de Rosa’ (8 nominacions)

Icíar Bollaín tornava a l’esperit d’‘Hola, ¿estás sola?’ en aquesta pel·lícula que es converteix en una oda reivindicativa a la dona i a la necessitat de trencar amb totes les cadenes per agafar les regnes de la seva vida sense condicionaments externs. La recerca de la llibertat del personatge de Candela Peña inunda aquesta pel·lícula càlida i senzilla en la qual es parla d’incomunicació i la necessitat d’empatia, de compromís amb un mateix. Un missatge que en temps de pandèmia no podia ser més adequat. 

la-boda-de-rosa / periodico

‘Las niñas’ (9 nominacions)

Notícies relacionades

Es va presentar al passat Festival de Berlín, va triomfar a Màlaga i ara es converteix en una de les grans favorites d’aquesta edició dels Goya. La trajectòria de ‘Las niñas’ ha sigut impecable i ens ha descobert una directora, Pilar Palomero, que sap burxar amb delicadesa i elegància les ferides de la nostra educació sentimental per posar en evidència els mals de la societat espanyola tant del passat com del present. Una preciosa ‘coming-of-age’ sobre els prejudicis i la hipocresia moral. 

estrenos de la semana trailer de las ninas 2020 / periodico

‘Sentimental’ (5 nominacions)

Es va estrenar just quan es van tornar a tancar els cines a Catalunya, però l’adaptació cinematogràfica de l’obra teatral de Cesc Gay ha aconseguit convèncer els membres de l’Acadèmia. Un únic espai (un pis) i quatre excel·lents intèrprets (Javier Cámara, Griselda Siciliani, Belén Costa i Alberto San Juan) s’encarregaran de trencar la barrera del pudor per parlar sobre sexe i relacions matrimonials amb moltes dosis d’humor negre mentre els ganivets verbals van d’un costat a un altre.

tttttt / periodico