Llista

Among Us, Star Wars: Squadrons i altres videojocs del 2020 per continuar jugant

Among Us, Star Wars: Squadrons i altres videojocs del 2020 per continuar jugant
8
Es llegeix en minuts

Igual que el 2020 en el seu conjunt, aquesta llista dels millors videojocs de l’any és un gran exemple de com expectativa i realitat no solen juntes. A hores d’ara de l’any passat, era impossible imaginar que molts d’aquests títols formarien part dels més destacats, igual que tampoc estava en els plans l’absència, en alguns casos desastrosa, d’algunes produccions en aquesta llista retrospectiva. Però l’any va començar a rodar i es va imposar una terrible realitat, i amb aquesta, massa canvis.

No obstant, malgrat les dificultats que ha comportat la pandèmia de Covid-19, la indústria del videojoc ha tingut un any de grans èxits, produccions que ens han acompanyat durant els llargs dies de confinament, que ens han permès traslladar-nos mons fantàstics i realitats diferents. Jocs com ‘The Last of Us: Parte II’, ‘Animal Crossing: New Horizons’, ‘Fall Guys: Ultimate Knockout’, ‘Star Wars: Squadrons’ o ‘Among Us’, s’han convertit en autèntics fenòmens de masses, fins i tot lluny dels seus àmbits naturals. Esdeveniments com The Game Awards 2020 han batut rècords d’espectadors i la indústria sembla que ha estat a l’altura del moment en aquesta ocasió. Al capdavant s’han distingit els jocs que van tenir més èxit en un any que estem encantats d’acomiadar.

The Last of Us: Parte II (PS4)

L’exclusiva de Naughty Dog per a PlayStation 4 no ha deixat de rebre premis i nominacions des de la seva estrena, entre aquests set guardons, inclòs millor joc de l’any, a The Game Awards, esdeveniment considerat com els Oscars dels videojocs. Com podeu imaginar, també va resultar un èxit mundial i durant la primera setmana ja va vendre més de quatre milions de còpies.

En aquesta ocasió l’Ellie assumeix el rol de protagonista controlable en lloc del Joel, en una seqüela més violenta amb molta atenció als detalls. La jugabilitat, una vegada més, és un afegit de valor incalculable que anima a l’exploració minuciosa dels entorns i presenta els enfrontaments amb enemics encara més exigents. Amb això, Naughty Dog es distingeix amb la seva millor obra, un dolorós viatge al més profund de l’ésser humà que recorre a una jugabilitat excel·lent, valors tècnics de producció inabastables per a la majoria i un món postpandèmic més que pertorbador. Un joc que marcarà tant el final de l’era PS4 com de la generació. També està disponible per a PlayStation 5, a través de compatibilitat amb versions anteriors.

Star Wars: Squadrons (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Star Wars: Squadrons (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)L’èxit del joc d’EA té la seva explicació: és el primer de la generació actual totalment dedicat als combats espacials i la seva execució és impol·luta, ja sigui en una pantalla de televisió, un monitor d’ordinador o un visor de realitat virtual. La trama del joc es desenvolupa després dels esdeveniments de l’‘Episodi VI - El Retorn del Jedi i la campanya amplia tant la història com la perspectiva, ja que alterna dos pilots personalitzables en missions oposades de l’Aliança Rebel i l’Imperi Galàctic al comandament dels X-Wings i TIE Fighters. El multijugador s’ha convertit en el plat principal de l’experiència, ja que se centra completament en les batalles espacials. A més, ara EA ha tret una actualització destinada a les noves PS5 i Xbox Series X/S.

Fall Guys (PS4, Android i PC)

Fall Guys (PS4, Android i PC)¿Què seria del 2020 sense els jocs de festa multijugador? Entre la generosa quantitat de títols d’aquest espectre que han destacat aquest any, ‘Fall Guys’ s’ha convertit en un dels més populars. Aquí l’únic objectiu és superar una àrea d’obstacles en cada ronda per arribar al final en la millor posició possible. Només es necessita molt equilibri i superar 59 persones més, un número que descendeix tràgicament a mesura que les rondes eliminen els participants més incauts.

Les dades del joc de Mediatonic i Devolver Digital demostren que som davant un altre gran èxit i ja durant les primeres 24 hores del seu llançament va registrar 1,5 milions d’usuaris. A més, ‘Fall Guys’ reuneix altres fites impressionants, com convertir-se en el joc més descarregat a PS Plus i superar els dos milions d’unitats venudes a Steam.

Call of Duty: Warzone (PC, PS4, PS5 i Xbox One, Xbox Series)

Call of Duty: Warzone (PC, PS4, PS5 i Xbox One, Xbox Series)‘Warzone’ és el ‘battle royale’ gratuït d’Activision ubicat en l’univers ‘Call of Duty’. El format incorpora dos modes bàsics: Saqueig, enfocat a recollir diners; i ‘battle royale’, que enfronta fins a 150 jugadors. A més del seu format gratuït, el joc ofereix un aspecte atractiu i ric en detalls que ha sigut capaç de complaure els usuaris més exigents. La varietat d’armes, els enormes camps de batalla i els vehicles disponibles també són alguns dels factors que han aconseguit atraure l’atenció dels amants dels jocs de trets.

El ‘battle royale’ d’Activision és un altre col·leccionista de grans xifres aquest 2020. En les seves primeres 24 hores, ja va convèncer sis milions de jugadors. Quatre dies més tard 15 milions d’usuaris es van reunir al voltant del joc. Al desè dia, va superar els 30 milions d’usuaris. Aquesta fita, no obstant, no s’ha limitat el seu període de llançament, ja que recentment, ‘Warzone’ ha superat els 75 milions de jugadors.

Among Us (PC, Switch, Android, iPhone)

Among Us (PC, Switch, Android, iPhone)Com molts ja sabreu, ‘Among Us’ va sortir el 2018, però ha sigut al llarg de 2020 quan s’ha convertit en tota una sensació. L’èxit va començar a través de retransmissions a Twitch, i no va passar gaire temps abans que els espectadors s’hi volguessin unir. El joc per si mateix és molt simple, ja que només situa el jugador en una nau espacial amb amics perquè tots puguin fer tasques específiques. Però almenys un dins del grup ha rebut la tasca de sabotejar i matar la resta de l’equip sense que ningú se n’assabenti. El millor és que el nombre de traïdors creix com més jugadors participen, cosa que els permet elaborar estratègies i intentar incriminar els innocents fent-los semblar sospitosos.

Les mateixes qualitats d’‘Among Us’ expliquen el seu èxit tardà. La divisió del joc en dos equips i el suspens que genera el que passa a cada ronda, ¿qui és sospitós? ¿enviem el jugador correcte per fer la tasca? – el format permet multitud de maneres de trair, cosa que ressalta encara més l’interès de l’espectador com a contingut en plataformes de retransmissió com Twitch.

Yakuza: Like a Dragon (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC)

SEGA ha renovat la sèrie ‘Yakuza’ amb ‘Like a Dragon’. Els responsables d’aquest estil més desenfadat són un nou protagonista sobrat de carisma i una proposta de les mecàniques diferenciades dels capítols anteriors. El capítol es destaca per un sistema de combat profundament revisat, que ja no es basa en atacs en temps real, sinó que està lligat a la tradició dels JRPG per torns. Nascut per celebrar el quinzè aniversari del primer videojoc de la sèrie, l’entrega presenta un nou personatge principal, Ichiban Kasuga i l’escenari inexplorat de Yokohama, on els seguidors i nouvinguts a la sèrie han descobert algun aspecte inèdit de la franquícia. Per descomptat, no poden faltar diversos minijocs a la ciutat, entre els quals s’inclouen les carreres de karts, gàbies per batre, recreatius arcade i karaoke.

Valorant (PC)

Valorant (PC)Com bé saben els seguidors de ‘League of Legends’, Riot Games té una sensibilitat especial per al desenvolupament de jocs accessibles que estimulen la competitivitat. Tot això es reuneix a ‘Valorant’, un títol multijugador que aconsegueix combinar els elements amb un aspecte extremadament atractiu i consistentment.

A ‘Valorant’ dos equips de cinc jugadors s’enfronten al millor de 25 rondes, en fases per atacar i altres per defensar. Per assegurar un alt nivell de jugabilitat i mantenir la integritat competitiva, Riot Games ha invertit recursos sense precedents per recolzar el joc, entre els quals s’inclouen servidors dedicats de 128 tics gratis, un codi de xarxa fet a mida per assegurar un registre d’impactes ultraprecís, una arquitectura de joc sotmesa als servidors i un sistema propi de prevenció i detecció de trampes des del llançament. Malgrat ser un nouvingut, el joc s’ha posicionat ràpidament com una de les opcions preferides de la comunitat de ‘shooters’, de tal manera que va aconseguir fer història el primer dia amb 148 milions d’hores vistes en una sola jornada.

Animal Crossing: New Horizons (Switch)

Notícies relacionades

Animal Crossing: New Horizons (Switch)‘New Horizons’ ha sigut el joc més esperat en la franquícia i marca la tornada de la sèrie després d’una pausa d’aproximadament set anys, des del llançament d’‘Animal Crossing: New Leaf’, per a Nintendo 3DS. L’entrega ha sigut rebuda amb tota l’emoció que produeix un joc divertit, relaxant, amb una història plena de bon humor i, sobretot, una alternativa a la cultura d’adrenalina i desafiaments constants que componen la base dels videojocs en general.

L’obra també presenta uns gràfics i una banda sonora impecable, però el punt més destacat és la construcció i desenvolupament de la teva illa, que pot convertir-se en un veritable paradís per al jugador. Com podeu imaginar, i com altres títols d’aquesta llista, la producció és tot un èxit de vendes. El març d’aquest any ja havia venut cinc milions de còpies i actualment és un dels jocs més venuts per a l’híbrida de Nintendo.