Crítica de cine

‘El deseo de Robin’: els últims dies d’un geni de l’humor

És un documental honest, que es veu gairebé amb un nus a la gola i amb l’emoció d’haver pogut disfrutar de la màgia de Robin Williams

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

‘El deseo de Robin’

Direcció:  Tylor Norwood

Any:  2020

Estrena:  15 de gener de 2021 (Filmin)

★★★  

Han passat gairebé sis anys des que ens va deixar Robin Williams. Es va especular molt sobre els motius del seu suïcidi, i segurament bona part de l’opinió pública continua pensant que va ser a causa de les drogues o d’una depressió, però en realitat va ser víctima d’una malaltia neurodegenerativa que bàsicament li estava destruint el cervell per dins.

Potser per això, aquest documental intenta deixar les coses clares narrant com van ser els últims dos anys en la vida d’actor, des que va començar a sentir-se estrany i cada vegada més insegur i desorientat, fins a la seva mort sense que arribés a saber què li estava passant realment. Aquesta cosa tan terrible de deixar de ser un mateix i no reconèixer-te mai més.

Notícies relacionades

La seva dona, Susan, és l’encarregada de vertebrar aquest homenatge que ens mostra una altra cara de l’actor, l’entusiasme per la seva feina, la seva entrega i també la seva solidaritat amb els altres. Es repassen alguns dels seus papers mítics i ens descobreix un home que va dedicar la seva vida a fer riure perquè creia que aquesta era la millor teràpia per allunyar-nos de les pors.

Es troba a faltar l’aparició dels seus fills, de més membres d’una indústria per a la qual va treballar sense parar. Però, en qualsevol cas, és un documental honest, que es veu gairebé amb un nus a la gola i amb l’emoció d’haver pogut disfrutar de la màgia d’un geni.